Dünyanın en hafifi Boran, TSK’nın emrine girdi!

MKEK (Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu), sosyal medya platformu Twitter'daki "@MKEKresmi" hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından üretilen ve aynı kalibrede "dünyanın en hafifi" olma rekorunu elinde bulunduran, sadece karadan değil, havadan da kolaylıkla taşınabilir ağırlığa sahip 105 milimetre Hafif Çekili Obüs Boran'ın videosunu paylaştı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.01.2021, 16:16 28.01.2021, 15:33
Dünyanın en hafifi Boran, TSK’nın emrine girdi!

Paylaşımında "aynı kalibrede dünyanın en hafifi" vurgusu yapan MKEK, Boran'ın tamamen yerli ve millî olarak üretildiğini, 1760 kilogram net ağırlığa sahip olduğu ve etkili menzilinin 17 kilometre olduğu bilgisini paylaştı.

Boran'ın bir dakikadan daha kısa sürede atışa hazır hâle getirilebildiğinin altını çizen MKEK, 24 testi yüzde 100 başarıyla geçen Boran'ın her türlü çevre koşulunda ve iklim şartları altında kesintisiz çalışabilme özelliğiyle kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ordusunun emrinde olduğu bildirdi.

boran

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun Twitter'daki mesajını paylaşan Millî Savunma Bakanlığı ise paylaşımında Boran'ın fotoğraflarının bulunduğu infografiklere yer vererek teknik özelliklerini sıraladı.

boran

Yorumlar (0)