Dünyada yalnız 2 orduda bulunan şarjör artık Mehmetçik’te de var 

Türk Savunma Sanayii, güvenlik güçlerinin sahada daha etkin çarpışmasını sağlayacak avantajlı ürünlerine yüksek kapasiteli şarjörü ekledi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.08.2021, 10:23 14.08.2021, 10:40
Dünyada yalnız 2 orduda bulunan şarjör artık Mehmetçik’te de var 

Güvenlik güçlerinin talep, deneyim ve ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirilen Türk Savunma Sanayii ürünleri, kabiliyetlerin birleştirilmesiyle birlikte artırılmaya devam ediyor. Bu ürünlerin son örneği ise yüksek kapasiteli şarjör oldu. 



Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, kara birlikleri için sıcak çatışmalarda en kritik zamanın ilk temas anı olduğunu aktararak en fazla ateş etme ihtiyacının de bu sırada duyulduğunu belirtti: “Bu ilk temas anında standart olarak kullanılan 5,56*45 milimetre şarjörlerde bulunan 30 mermi, çoğu zaman yetersiz kalır ve ikinci şarjörün hızlı şekilde takılması da hayati önem taşır. Birçok özel birlikte, şarjör değişim süresinin kısaltılmasına yönelik uzun süren eğitimler verilir. Bu süreyi kısaltmak için en uygun yöntem ise şarjörlerin birbirlerine tutturulmasıdır.” 



Yeni şarjör sayesinde zaman kaybı en aza indirilecek 

İsmail Demir: “Şarjör değişimi konusunda zaman kaybı kaçınılmazdır. Fakat bu süreyi en aza indirmek mümkündür. Kahramanlarımızın ihtiyaçlarını en ince ayrıntısına kadar karşılamak amacıyla çıktığımız bu yolda çalışmalarımız devam ederken yeni ürünümüz, dünyada yalnızca 2 ülkede bulunan 60’lı yüksek kapasiteli şarjörü üretmek oldu. Milli ve yerli imkanlarla ürettiğimiz bu şarjörleri, güvenlik güçlerimizin kullanımına sunduk. 5,56*45 milimetrelik 60 adet mermilik şarjör, şu anda ayrı ayrı şarjörlerle kullanılan AR-15, M16, M4, SIG-516, KCR-556 ve MPT-55 gibi silahlarla yüzde 100 uyumlu.” 



60 mermi kesintisiz olarak hedefe gönderiliyor 

İsmail Demir: “Bu yeni şarjörle birlikte 60 mermi, kesintisiz olarak hedefe gönderiliyor. Çatışma anında şarjör değiştirirken kaybedilen zaman da en aza indiriliyor. Ayrıca personelin taşıdığı şarjör sayısı da azaltılarak daha konforlu hareket imkanı sunuluyor. Bu şarjör, yüksek mukavemetli kompozit malzemesi ile girdiği tüm askeri çevre koşul testlerinde başarılı oldu. Kenarında bulunan pencereler sayesinde de şarjörde kalan mermi miktarı her daim kontrol edilebiliyor. Şarjör ve içerisine konulan 60 mermi toplamda 1 kg ağırlığa sahip oluyor.” 





Yorumlar (0)