Dünyaca ünlü teknoloji firması Trump yüzünden çöktü

ABD’nin Donalp Trump döneminde başlatılan yaptırımlarına maruz kalan Huawei’nin gelirleri, 2021 senesinde yüzde 29 oranında azaldı. Huawei’nin Google lisansı iptal edilmiş ve casusluk imgesi üzerine yapıştırılmıştı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.01.2022, 15:06 05.01.2022, 09:53
Dünyaca ünlü teknoloji firması Trump yüzünden çöktü

Akıl telefon, tablet ve bilgisayar ürünlerinde oldukça kaliteli parçalar ihraç eden Çin markası Huawei, Donalp Trump döneminde Çin’e uygulanmaya başlanan yaptırımlardan etkilenmeye devam ediyor. Teknoloji markası, yaklaşık 2 senedir uygulanan yaptırımlara karşı casusluk ve siber güvensizlik konularında damga yemiş durumda iken firmanın 2021 gelirleri açıklandı. 



Gelirler neredeyse 3’te 1 oranında düştü 

Ürettiği kaliteli akıllı telefon modellerine karşın telefon satışlarında ilk 5’te yer alamayan, bununla birlikte ana vatanı olan Çin’de de liderliğini kaybeden Huawei, 2021’in ilk yarısında gelirinin yüzde 30’unu kaybetti. 12 aylık gelir raporuna göre ise Huawei, 2020’ye göre yüzde 29 oranında düşüş yaşadı.  



ABD’nin yaptırımları markayı yerle bir etti 

Donald Trump yönetimince Huawei markasına uygulanmaya başlayan yaptırımlar, markanın gelirlerini yavaş yavaş düşürmeye başlamıştı. Trump’ın görevden ayrılmasından sonra Biden, yaptırımların kaldırılması yönünde hiçbir adım atmadı. 



Huawei yönetim kurulu üyelerinden Guo Ping, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “2021 senesinde gelirler yüzde 29 oranında düşerek 99,5 milyar dolara geriledi. Yaşadığımız tüm sıkıntı ve sorunlara karşın müşterilerimiz için elimizden gelenin en iyisin yapmaya çalıştık.” 

Huawei markasının en çok akıllı telefon bölümünden darbe aldığı görüldü. Marka, bu yaptırımlardan kurtulmak amacıyla sağlık teknolojileri, giyilebilir cihaz ve elektrikli otomobile yönelimini artırdı. 

Yorumlar (0)