Dünya'ya yaklaşıyor... Empire State'in 2,5 katı

ABD'de bulunan Empire State binasının yüksekliğinin yaklaşık olarak 2,5 katı olan 1 kilometre uzunluğuna sahip dev asteroit önümüzdeki hafta gezegenimizin yakınından geçiş yapacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.01.2022, 18:34
Dünya'ya yaklaşıyor... Empire State'in 2,5 katı

Avustralya medyasında yer alan habere göre, düzenli yakın geçişleri sebebiyle 'Potansiyel Olarak Tehlikeli Oluşturabilecek Asteroit' olarak nitelendirilen dev asteroit, gezegenimize en yakın olduğu noktaya 18 Ocak günü evrensel saate göre 21.51 sularında gelecek.

Gezegenimize 1,93 milyon kilometre mesafeden geçecek olan asteroit, güvenli sayılan bir açıklığa sahip olacağından dolayı çarpma riski oluşturmayacak.

Bahse konu yakın ziyaret, bilim insanlarının Apollo asteroit grubuna ait olan S-tipi, taşlı asteroit hakkında daha çok çalışma yapmasına imkan sağlayacak.

89 yıl önce de geçmişti

Asteroit, 1 saniyede yaklaşık olarak 19,56 kilometre hızla ilerleyecek, bu da gece saatlerinde gökyüzünde bir yıldız gibi görüneceği manasına geliyor.

Söz konusu gök cismi, 1994 yılında Avustralyalı astronom Robert McNaught tarafından keşfedildi.

Dev asteroidin gezegenimize en son yakın geçişi ise 17 Ocak 1933 tarihinde gerçekleşmişti. Bir sonraki yakın geçişin ise 18 Ocak 2105 tarihinde gerçekleşmesi tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)