Dünya'ya benzeyen 28 gezegen daha bulundu!

Benzerlik kriterinde su ve atmosferin de dikkate alındığı ölçümde Dünya'ya benzeyen 28 yeni gezegen daha tespit edildi. Böylece dünya benzeri özellikler gösteren gezegenlerin sayısı 45'e çıktı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.09.2020, 21:32 14.09.2020, 13:36
Dünya'ya benzeyen 28 gezegen daha bulundu!

İsveç Lulea Teknoloji Üniversitesi'nden bilim insanları Dünya'ya benzer nitelikteki su ve atmosferin bulunduğu 45 gezegeni tespit ettiklerini duyurdu.

Araştırmacılar tarafından atmosferdeki kimyasalların Dünya'dakilerle benzerliğini karşılaştırabilmek için maddelerin ve gezegenlerin ısılarının uzaya ne kadar sürede salındığı analiz edildi.

Öncelikle 55 dış gezegeni yeni bir yöntemle inceleyen bilim insanları, bu gezegenlerin sadece 17 tanesinin Dünya benzeri olabileceğini tespit etti.

Dünya'ya benzeyen 45 gezegen bulundu

Ekip araştırmalarını genişleterek kriterlere uyan 28 gezegen daha buldu. Bununla birlikte Dünya benzeri olan gezegenlerin sayısı 45'e çıkmış oldu.

Eskiden kullanılan Hubble Uzay Teleskobu'nun yerine geçmesi planlanan ve 2021 senesinde yörüngeye fırlatılacak James Webb Uzay Teleskobu'yla Güneş sisteminin ötesinde yeni keşfedilmiş olan gezegenlerinin birçoğunun atmosferinin yaşama uygun olup olmadığı analiz edilecek.

Yorumlar (0)