Dünya dışı yaşam için sondaj faaliyetleri başlıyor!

Dünyanın önde gelen bilim insanları tarafından Mars ve Ay'da yaşamın varsa derinlerde (yüzeyin altındaki göllerde vb.) olabileceğinden hareketle sondaj faaliyetlerinin yürütülmesi için öneriler paylaşıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.09.2020, 19:23 29.09.2020, 17:25
Dünya dışı yaşam için sondaj faaliyetleri başlıyor!

NASA ve SpaceX gibi kurumlar, kısa ve orta vadede Mars'a insanlı seferler düzenleyip orada yerleşim yeri kurmak ve yaşama ilişkin kanıtlar aramayı planlıyor.

Fakat şirketler uzay turizmine geçmeden önce olası yaşam izleri için de bir hayli heyecanlı.

Mars ve Ay'a sondaj fikri

Dünyanın önde gelen bilim insanları, dünya dışı yaşamların Ay ve Mars yüzeyinin altında bulunan göllerde olabileceğini ve insanların onları bulmak amacıyla sondaj yapması gerektiğini kaydetti.

Bu şaşırtıcı ve cesur teori, Harvard'daki Astrofizik Merkezi ve Florida Teknoloji Enstitüsü'nün önde gelen bir ekibi tarafından ortaya atıldı.

Zor fakat imkansız değil!

Ekip tarafından, insanların gelecek 10 yıl içerisinde ilk sondaj seferinin gerçekleştirebileceği düşünülüyor.

Harvard'ın Astrofizik Merkezi'nde Profesör Avi Loeb, konuya ilişkin, "Tıpkı Dünya'da petrol ararken yaptığımız gibi, Ay'ın yüzeyinin altında da hayat aramak için ağır makineler ve robotlar hayal edilebilir." şeklinde konuştu.

Bilim insanları olası sondaj faaliyetlerine ilişkin 'Zor fakat imkansız değil.' açıklamasını yapıyor.

Mars'ta yaşama dair ne biliyoruz?

Mars'ta yaşamın olup olmadığına ilişkin net bir cevap bilim dünyası tarafından şimdiye dek verilmiş değil. Çünkü dünyamızdan çok farklı bir yüzeyi bulunan Mars'ta, çok büyük yanardağlar, kraterler, derin kanyonlar gibi etkileyici yapılar var. Fakat kızıl gezegenin atmosfer koşulları, Mars'ta yaşamı imkansıza yakın hale getiriyor.

NASA ise tüm zorluklara rağmen kızıl gezegene gelecekte göndermeyi planladığı araçlar ile Mars'ta yaşam izleri arayacak.

Yorumlar (0)