Drone'larla seyahate hazır olun! Pek yakında...

Roland Berger danışmanlık firması drone'ların kullanım alanlarının 2050 senesine kadar oldukça genişleyeceğini ve artık yolculukların drone'larla olabileceğini kaydetti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.11.2020, 13:35
Drone'larla seyahate hazır olun! Pek yakında...

Son senelerde oldukça gelişmiş olan teknolojlierle birlikte kimi bölgelerde teslimat için drone'lar kullanılmaya başlandı. Fakat bu drone'lar, gelecekte ürün yerine insan taşıyacak.

Kimi şirketlerin, sürücüsüz uçan taksiler üzerinde çalışmış olduğu halihazırda biliniyor. Yapılmış olan yeni araştırmada ise söz konusu drone'larla yolculuk yapmanın tahmin edildiği kadar uzakta olmadığı görülüyor.

Drone ile 100 bin insan yolculuk yapabilecek

Türk-Alman Üniversitesi Endüstri Mühendisliği alanı öğretim üyesi Dr. Yaşanur Kayıkçı, drone taşımacılığının ticari faaliyetlerden sağlığa dek birçok alanda kullanımının yaygınlaşması amacıyla çalışmaların sürdüğünü kaydederek, "Roland Berger danışmanlık firmasının araştırmalarında 2050 senesinde yaklaşık olarak 100 bin yolcunun drone ile ulaşımının sağlanması hedefleniyor." denildi.

"Kargo drone projesi gerçek oldu"

Geçtiğimiz yıllarda drone teslimatı ve taşımacılığına ilişkin pilot uygulama olarak başlayan kargo drone projesinin, bugün gelinmiş olan noktada gerçeğe dönüşmeye başladığının altını çizen Kayıkçı şunları söyledi:

Drone kullanımı sağlık sektöründe de ön plana çıkıyor

Sağlık alanında da drone kullanımının oldukça işlevsel olduğunu söyleyen kayıkçı açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Yorumlar (0)