Dolandırıcılardan akıl almaz yöntem! Instagram hesaplarını böyle çalıyorlar

Bilgisayar korsanları Instagram hesaplarını çalma konusunda yeni bir yöntem geliştirdi. Sahte ölüm belgeleri ile Instagram idaresine başvuran korsanlar kullanıcıları vefat etmiş gibi göstererek hesapları çalıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.08.2022, 14:05 28.08.2022, 15:41
Dolandırıcılardan akıl almaz yöntem! Instagram hesaplarını böyle çalıyorlar

Dünya üzerinde en popüler video ve fotoğraf paylaşım platformlarından birisi olan Instagram, bilgisayar korsanlarının en fazla uğradığı alanların başında geliyor. Son dönemlerde dolandırıcılar, “bu kadar da olmaz” dedirtecek bir yöntem geliştirdi.

“Ben bu kişinin yakınıyım” deyip hesapları çalıyorlar

Dolandırıcılar tarafından geliştirilen yöntem ise şu şekilde, bilgisayar üzerinden oluşturdukları sahte ölüm ilanı ve sahte nüfus cüzdanı örneği ile bilgisayar korsanları, Instagram'a yetkililerine başvuruda bulunuyor. "Ben bu kişinin yakınıyım" diyerek yönetimle irtibata geçen dolandırıcılar hesap sahibinin hayatını kaybettiğine dair bir mail gönderiyor.

Sonrasında Instagram, bilgisayar korsanlarının tuzağına düşüyor. Daha sonra yetkililer bu hesabı dolandırıcılara devrediyor. Çaldıkları hesaplar üzerinden kullanıcıları tuzağa çeken içerikler yayınlanıyor ya da hesabı ana sahibine para karşılığı geri veriyorlar.

Dolandırıcılar artık Instagram’ı kandırıyor

Korsanlar Instagram ile görüşme yapmadan önce VPN sayesinde kendilerini Almanya’da ikamet ediyormuş gibi lanse ediyor. Bunun ana sebebi ise Almanya üzerinden gelen talepleri söz konusu sosyal medya platformunun daha inandırıcı görmesi.

Fakat yine de bu istemde bulunan dolandırıcıya bir doğrulama kodu yollanıyor. Doğrulama koduna ulaşabilmek adına da sahte isimler üzerinden oluşturulmuş hat numarasını veriyorlar.

Oluşturulan bu yöntemlerin ardından platformun ana merkezi hesabın şifresini istemeden dolandırıcılara veriyor ya da anıtlaştırabiliyor.

Yorumlar (0)