Dizi gerçek oldu: 'Kaptan Kirk' uzayda

ABD'de 'Star Trek' dizi serisiyle tanınan ünlü oyuncu William Shatner, iş insanı Jeff Bezos'un Blue Origin firmasınca gerçekleştirilen uzay gezintisine iştirak etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.10.2021, 19:07
Dizi gerçek oldu: 'Kaptan Kirk' uzayda

'Uzay Yolu' dizisinde 'Kaptan Kirk' karakteriyle dünya çapınca ünlenen Kanada asıllı oyuncu Shatner, bugün Teksas eyaletinde gerçekleştirilen fırlatmada diğer 3 kişi ile uzay hududuna kısa bir yolculuk gerçekleştiren davetliler arasında bulundu.

Bezos'un sıkı bir hayranı olduğu 90 yaşındaki Shatner, 'Mission NS-18' adlı seferle, uzay yolculuğu yapan en yaşlı insan ve oyuncu oldu.

10 dakika sürdü

Teksas eyaletine bağlı Van Horn bölgesinde yapılan fırlatmayla 10 dakika boyunca devam eden seyahatte 106 kilometre yüksekliğe ulaşan uzay aracı, aynı bölgenin yakınında yer alan çöle paraşütle başarılı iniş yaptı. 

Blue Origin'in fırlatmadan evvel paylaştığı videoda ünlü oyuncu, "Henüz yolun başındayız fakat bu başlangıç ​​ne kadar mucizevi. Bu başlangıcın parçalarından biri olmak ne kadar muhteşem." ifadeleriyle duygularını dile getirmişti.

İlk seyahat 11 Temmuz'da yapılmıştı

ABD merkezli uzay seyahati ilk kez Virgin Galactic'in sahibi olan İngiliz iş insanı Richard Branson ve ekibindeki 5 kişi tarafından 11 Temmuz tarihinde gerçekleştirilmiş, bu seyahatten 9 gün sonra Jeff Bezos da kendi firmasına ait kapsülle kısa bir uzay yolculuğu yapmıştı.

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX firması da geçtiğimiz ay yaptığı özel seferle uzay turizmine katılan üçüncü kuruluş olmuştu.













Yorumlar (0)