Discord Nedir, Nasıl Kullanılır?

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.10.2020, 11:33
Discord Nedir, Nasıl Kullanılır?

Discord 2015 yılında yayınlanan bir iletişim yazılımıdır. Genellikle çevirim içi oyun oynamayı seven guruplar tarafından kullanılansa da çok yönlü kullanım alanları bulunuyor. Uygulamanın adını ilk defa duyan ve kullanıcı olmak isteyenler tarafından Discord nedir ve nasıl kullanılır sorusu soruluyor.

Discord; temel olarak görüntülü, sesli ve yazılı iletişim aracıdır. Ücretsiz bir uygulama olması nedeniyle sık tercih ediliyor. Diğer sosyal medya platformlarından farklı olarak, aynı anda onlarca kullanıcı çevrim içi olarak iletişim halinde olabiliyor. Arka planda çalışmaya devam edebilmesi sayesinde oyun grupları her an birbirleriyle etkileşim halinde olabiliyor.

Discord Nasıl Kullanılır?

Discord nedir sorusunun cevabını daha iyi anlayabilmemiz için Discord nasıl kullanılır, bunu bilmemiz gerekiyor. Öncelikle bu uygulama için telefon numarası ile kayıt olmanız gerekmiyor. Uygulamayı bilgisayar ya da cep telefonunuza indirdikten sonra kurulum yapmalısınız. Size uygun profili belirledikten sonra dilerseniz bir "kanal" oluşturabilirsiniz ya da ihtiyacınıza hitap eden bir kanala giriş yapabilirsiniz. Oyun oynamak için oyun kanalları, sohbet edip farklı insanlar tanıyabileceğiniz iletişim kanalları gibi pek çok platform bulunuyor.

Discord için ayrı bir dünya diyebiliriz. Kendiniz için yeni bir alan oluşturabilirsiniz. Açtığınız kanala arkadaşlarınızı davet edebilir ya da yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Uygulama içinde en popüler olanı, kanal içinde rol dağılımı yapmaktır. İsteğiniz kişiye isteğiniz yetkiyi verebilirsiniz. Tamamen size özel ve sizin kontrolünüz altında bir alan yaratmış oluyorsunuz. Bot diye bilinen yazılımlarla kanalınız daha eğlenceli hale gelecektir. Bu botlar müzik odalarında şarkılar çalabilir, bir kaç ufak oyunla kullanıcıları eğlendirebilir.

Discord kanalları içinde farklı odalar bulunuyor. Az önce bahsettiğimiz gibi müzik odası, oyun odası, sohbet odaları gibi çeşitli alanlar mevcuttur. Eğer kullanıcı için bir engel yoksa istediği odaya katılabilir. Aslında bu kolay ulaşılabilir olma imkânı bazen sorun olabiliyor. Kalabalık bir kanalda bulunuyorsanız, nadiren de olsa karşınıza rahatsız edici kişiler çıkabilir. Bu gibi durumlarda kişinin sesini ve görünüşünü kapatma özelliği bulunuyor.

Discord nedir ve nasıl kullanılır sorusuna son ekleyebileceğimiz özellik de diğer sosyal medya hesapları ile etkileşim yapılabilmesidir. Bu sayede kullandığınız diğer uygulamaları buraya ekleyip paylaşım yapabilirsiniz.

Yorumlar (0)