Dijital göçmenlerin metaverse hazırlığı! Metaverse arsa nedir, nasıl alınır?

Metaverse arsa nedir? Nasıl, nereden alınır? İşte Metaverse arsa satın alma yolları ve arsa fiyatları…

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.01.2022, 10:05 15.01.2022, 10:13
Dijital göçmenlerin metaverse hazırlığı! Metaverse arsa nedir, nasıl alınır?

Metaverse fırtınası, teknoloji sektörünü kasıp kavurmaya devam ederken, pek çok kişi de internetin geleceği olarak değerlendirilen bu sanal dünyada yerini şimdiden ayırtmak istiyor.

Metaverse evreninde arsa alım satım işlemleri ise başladı. Peki son günlerde sık sık gündeme gelen 'metaverse arsa nedir, bu arsalar nereden ve nasıl alınır? Arsa fiyatlarında son durum ne? Metaverse arsalarıyla ilgili en çok merak edilen soruların cevapları haberimizde…

Metaverse arsa nedir? 

Metaverse, internet kullanıcılarının dijital varlıklar oluşturmalarına veya birtakım coinler yoluyla bu varlıkları alıp satabilmelerine imkân tanıyan sanal bir evrendir. Metaverse, gerçek dünya gibi kara parçalarından oluşur. Söz konusu kara parçaları, blok zincirde NFT'ler olarak temsil edilir ve bu karar parçalarını elinde tutan kişiye mülkiyet verilir.

Metaverse ekosisteminde en kazançlı yatırım ise Metaverse arazileridir. Çünkü bu araziler, gerçek hayattaki gibi zaman içinde değer kazanabilen varlıklardır. İnsanlar, bu arazileri alıp satabilir ya da başkasına kiralayabilir. Bu şekilde yatırımlarından pasif gelir sağlayabilirler.

Her Metaverse, sınırlı sayıda ve sabit bir boyuttaki araziden oluşur. Örneğin, Decentraland Metaverse 90.601 parselden, Sandbox Metaverse 166.464 araziden meydana gelir. Kullanıcılar, dijital varlıklarla (oyunlar, araçlar, binalar ya da her çeşit 3B nesne) bu arazileri doldurarak inşa edebilir ve söz konusu varlıklarını kiralayarak da gelir kazanabilirler.

Gerçek dünyada nasıl ki herhangi bir gayrimenkul satın alırken, değeri tutarında maddi bir bedel ödüyorsak sanal dünyada da aynı durum geçerli. Fakat bir farkla; buradaki maddi bedeller kâğıt ya da madeni para ile değil, kripto paralar yani coin'lerle ödeniyor. Bu sebeple metaverse arsası satın almak istediğiniz platformda, bir kripto para birimine ve bu parayı içinde tutabileceğiniz dijital bir cüzdanınızın olması gerekir. Bu sebeple, ilk başta metaverse arazisi alacağınız platformu kararlaştırmanız gerekiyor. 

Peki metaverse arsaları veya arazileri nereden satın alınır?

Metaverse arazisi satan bazı platformlar

Decentraland, The Sandbox ve OVR, metaverse arazilerinin satıldığı en popüler platformlar olarak öne çıkıyor. Metaverse dünyasında arazi alınabilecek diğer pazar yerleri ise şu şekilde:

  • Blocktopia
  • Axie Infinity
  • nextearth. İo
  • Genesis City
  • Dvision Network
  • Lunacia
  • myneighboralice
  • MatrixWorld Land Sale

Metaverse arsa nasıl alınır?

Metaverse arsası alacağınız platformu kararlaştırdıktan sonra bazı adımları izleyerek, siz de bu evrende bir arazi sahibi olabilirsiniz.

İşte o adımlar;

  1. Metaverse arsası satın alacağınız platformda alışveriş için dijital bir cüzdanınızın olması gerekiyor. Herhangi bir kripto borsasını bu işlem için kullanabilirsiniz.
  2. Metaverse arazisi satın almak için kayıt yaptırdığınız platformda geçerli olan coinlerden bazılarını satın alın. Mesela; Sandbox platformundan arazi almak istiyorsanız cüzdanınıza SAND yüklemeniz gerekiyor. Binance gibi bir kripto para borsasından bu coinleri sıfırdan temin edebilirsiniz ya da elinizde ETH veya DAI gibi kripto paralar varsa SAND ile bunları değiştirebilirsiniz.
  3. Satın aldığınız coinleri, metaverse arazisi alacağınız platformda bulunan hesabınıza aktarın.
  4. Söz konusu platformdan yatırım getirisi ve bütçenize göre bir ada ve arsa seçin.
  5. Seçtiğiniz arsayı elinizdeki coinlerle alabilirsiniz.

Metaverse arsalarının güncel fiyatları

Birçok kullanıcı "metaverse evreninde arazi fiyatları ne kadar?" sorusunun cevabını merak ediyor. Fakat arsa fiyatları, satın alınan platforma, arazinin metrekaresi ve konumuna göre değişebiliyor. Sandbox platformunda bulunan bir arsa parseli için görülen en ucuz fiyat 14.099 dolar değerinde 3.7 Ethereum olarak göze çarpıyor. Decentraland platformunda ise bu fiyat, 13.211 dolara denk düşen 3.46 Ethereum olarak biliniyor. 

Yorumlar (0)