Diğer gezegenlerde yaşasaydınız kaç yaşında olurdunuz?

Amerikan bilim ve sanat müzesi Exploratorium, hazırladığı bir web sitesiyle bir doğum tarihi ile diğer gezegenlerdeki yaşınızı ortaya çıkaran hesaplayıcı hazırladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.08.2020, 20:26 01.09.2020, 12:46
Diğer gezegenlerde yaşasaydınız kaç yaşında olurdunuz?

Güneş'in çevresinde dolanan, kendi ışıkları olmadan doğal ışık kaynağından aldığı ışığı yansıtan gökcisimleri, gezegenler uzun yıllardır dünyanın dört bir yanında çeşitli araştırmaların konusu oluyor.

Güneş sisteminde bulunan 8 gezegenin sıcaklıkları ve dönüş süreleri ise oldukça farklı. Mesela bu sürelerden hareketle Mars'ta bir yıl, Dünya'nın neredeyse iki yılına denk düşüyor.

Amerikan bilim ve sanat müzesi Exploratorium, gezegenlerdeki bu zaman farklarını tespit etmek amacıyla bir web sitesi açtı.

Müzenin geliştirdiği bir online hesap makinesiyle kullanıcılar doğum tarihlerini girerek Güneş sistemindeki diğer gezegenlerde kaç yaşında olduğunu kolaylıkla öğrenebiliyor.

Diğer gezegenlerdeki yaşın kaç?

Bunu öğrenmek için buraya tıklayarak sayfaya gidin. ardından "ENTER YOUR BIRTHDATE HERE" alanına doğum tarihinizi Ay-Gün ve yıl şeklinde girip "CALCULATE" butonuna tıklayın.

Yorumlar (1)
AhmetKaan 4 yıl önce
Ya bende olmuyo yaaa