Dev şirkette istifa depremi!

Google kurucuları Sergey Brin ve Larry Page, Google'ın sahibi olan Alphabet şirketinin icra kurulu başkanlığı (CEO) ve başkanlığı görevlerinden istifa edeceklerini bildirdi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.12.2019, 10:48
Dev şirkette istifa depremi!

Google kurucuları Sergey Brin ve Larry Page, şirketin yönetim kurulunda kalmayı sürdürecek. Google'ın CEO'su Sundar Pichai, Alphabet'in de CEO'su olarak ikilinin yerine geçecek. 

Alphabet, 2015 yılında Google ve sahibi olduğu şirketlerin yeniden yapılandırılması için kurulmuştu. 

Larry Page ve Sergey Brin, şirketlerini 1998 yılında ABD'nin California eyaletinde bulunan bir garajda kurmuştu.

Alphabet tarafından yapılan açıklamada, şirketin "daha temiz ve daha hesap verebilir" bir şekilde işleme hedefine sahip olduğu bildirildi. 

"Yönetim yapımızı basitleştirmenin zamanı gelmişti"

İkisi de 46 yaşında olan yöneticiler, "Artık yönetim yapımızı basitleştirmenin zamanı gelmişti. İkimiz de şirketi bizden daha iyi yönetecek biri gördüğümüzde yöneticiliği bırakmak istemeyen insanlardan değiliz. Alphabet ve Google'ın iki CEO ve başkana ihtiyacı yok." ifadelerini kullandı. 

Page ve Brin, şirkete tavsiyede bulunan ve sevgilerini gösteren ancak günlük işleyişlerine karışmayan birer ebeveyn gibi olacaklarını, şirket yönetimini Pichai'den daha iyi bir şekilde yapacak kimsenin olmadığını ifade etti. 

Hindistan'da dünyaya gelen 47 yaşındaki Pichai, Stanford Üniversitesi ve Pennsylvania Üniversitesi'nde okumak üzere ABD'ye gitmiş, daha sonra 2004 yılında Google'a katılmıştı.

Yorumlar (0)