"Dev bir göktaşı Dünya'ya çarpacak!"

Apep adında dev bir göktaşı, bilim insanlarına göre, 2068 senesinde Dünya'ya çarpabilir. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.10.2020, 17:40
"Dev bir göktaşı Dünya'ya çarpacak!"

Dev bir göktaşının 2068 senesinde Dünya'ya çarpma ihtimali var.

Konuya ilişkin açıklama Hawaii Üniversitesi Astronomi Enstitüsü'nden geldi. Araştırmacılar, Apep adında dev bir göktaşının giderek hız kazandığını ifade etti. Apep'in üç futbol sahası büyüklüğüne sahip olduğunu belirten araştırmacılar, söz konusu göktaşının yönünü değiştirebileceğini ve 2068 senesinde Dünya'ya çarpma ihtimalinin bulunduğunu söyledi. 

Büyük bir göktaşının Dünya'ya çarpmadan yakınından geçeceği söyleniyordu. Fakat artık söz konusu göktaşının rotasını değiştirdiği ve gezegenimiz için ciddi bir risk teşkil ettiği kaydedildi. 

Parçalanmadan çarpabilir

Dünya'nın atmosferine giriş yapan ufak tefek göktaşlarının parçalandığı biliniyor. Fakat araştırmacılar, Apep adındaki dev göktaşının parçalanmayabileceğini, bu şekilde gezegenimize çarpabileceğini ifade etti. 

Hiroşima'dan 65 bin kat daha fazla...

Bilim insanları, Apep adındaki göktaşının Dünya'ya çarpması halinde yaratacağı hasarın boyutunu bir örnek üzerinden anlattı. Söz konusu göktaşının, Hiroşima'ya yönelik atom bombası saldırısından 65 bin kat daha fazla bir tahribata neden olabileceği belirtildi. 

Öte yandan, bu göktaşının 13 Nisan 2029'da gezegenimize ciddi oranda yakın olacağı ve insanların çıplak gözle seyredebilecekleri kaydediliyor. 

Yorumlar (0)