Deniz seviyesinin yükselişi milyonlarca kişiyi tehdit ediyor!

Küresel ısınmaya bağlı deniz suyu seviyesindeki yükselmenin 2050 senesine kadar kıyı kesimlerdeki yaklaşık 300 milyon kişiyi ciddi oranda etkileyeceği ifade ediliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.10.2019, 14:30 30.10.2019, 19:06
Deniz seviyesinin yükselişi milyonlarca kişiyi tehdit ediyor!

Küresel Isınma uzun yıllardır sürekli üzerine araştırmalar yapılan ve ciddi tehdit olan bir konu. İnsanoğlunun doğayı bilinçsizce ve aşırı kullanımı gelecek nesillere bırakacağımız doğanın mahvolmasına neden oluyor. İşte konuya ilişkin Nature Communications’ta yayımlanan bir araştırma ile, deniz suyu seviyesinin yükselmesiyle birlikte kıyı bölgelerindeki 300 milyona yakın kişinin ciddi tehdit altında kalacağı ifade edildi.

Araştırma detaylarında sürekli artışta olan sera gazı emisyonunun kontrol altına alınamaması halinde 2100 yılına gelindiğinde deniz suyu seviyesinin artık kontrol edilemeyecek kadar yükseleceği ve bundan etkilenecek olan kişilerin sayısının 2 kat artarak 630 milyonu bulacağı ifade edildi.

Deniz suyunun yükselmesinden en çok etkilenecek olan kesim ise Asya’da bulunuyor. Zira birinci dereceden etkilenmesi muhtemel 300 milyon kişinin 237 milyonunun Asya’da yaşamını sürdürdüğü, 30 sene içerisinde ise Hindistan’ın Mumbai, Tayland’ın Bangkok ve Çin’in Şangay kentlerinin de içinde olduğu kıyı şehirlerinin sular altında kalabileceği ifade edildi.

Uzmanlar tarafından 2050 senesine gelindiğinde Irak’ın Basra ve Mısır’ın İskenderiye kentlerinin büyük bir kısmının, Güney Vietnam’ın ise tamamıyla sular altında kalacağı ve ülkenin tamamının yer değiştirmesi gerektiği sonucunun ortaya çıkacağına dair uyarılarda bulunuluyor.

Yorumlar (0)