'Deneyimsiz NASA Başkanı'ndan Plüton yorumu

NASA Başkanı Jim Bridenstine, Plüton'un statüsüyle ilgili uzun yıllardır süren ihtilafa müdahil olarak "Plüton, gezegen olarak değerlendirilmeli." yorumunu yaptı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.08.2019, 18:26 27.08.2019, 18:36
'Deneyimsiz NASA Başkanı'ndan Plüton yorumu

Business Insider'ın haberine göre, Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) Başkanı Jim Bridenstine, Colorado Boulder Üniversitesinde Hava-Uzay Mühendisliği Bilimleri binasını gezdi.

"PLÜTON'UN GEZEGEN OLDUĞUNA İNANIYORUM"

Bridenstine, burada yaptığı konuşmada, "NASA yöneticisinin Plüton'a bir kez daha gezegen dediğini yazabilirsiniz. Ben buna inanıyorum çünkü böyle öğrendim." ifadelerini kullandı.

DENEYİMSİZLİKLE ELEŞTİRİLİYORDU

Bilim alanında hiç deneyimi olmamasına rağmen ABD Başkanı Donald Trump tarafından NASA başkanı olarak aday gösterilen Bridenstine'i kongre üyeleri "deneyimsizlik olmak" ile eleştirmişti.

NASA yöneticilerinin genellikle ajans içinden veya benzeri askeri ya da bilimsel gelenekten gelen kişiler arasından atandığına değinilen haberde, Bridenstine'in ise eski kongre üyesi olduğuna ve daha önce donanma pilotluğu yaptığı hatırlatıldı.

ABD'li bilim adamı Clyde Tombaugh'ın 1930'daki keşfinden beri Plüton'un gezegen statüsünde olup olmadığına dair tartışmalar sürüyor.

Yorumlar (0)