Demir: Hedefimiz tam bağımsız savunma sanayii

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye’ye karşı uygulanan ambargoların boşa çıkarılması için tam bağımsız savunma sanayinin kısa bir zamanda tam olarak başarılacağını söyledi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.04.2021, 09:52 14.04.2021, 14:54
Demir: Hedefimiz tam bağımsız savunma sanayii

Türkiye’nin ambargolar sayesinde milli teknolojileri geliştirmeye başladığını kaydeden ve Demir, şimdiye kadar savunma sanayinde ambargo uygulayan ülkelere teşekkür etti.

“Çalışmalarımızı hızlandırdık”

Türkiye’ye karşı uygulanan ambargolarla nelere ihtiyaç duyulduğunun daha iyi tespit edildiğini ve bu yönde yerli atılımlara geçildiğini ifade eden Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, eskiden endişe veren ambargolara şimdi güldüklerini söyledi.

“İHA kameralarında bağımlılık kalmadı”

İnsansız Hava Aracı (İHA) kamera sistemi olan "CATS"ın artık ASELSAN tarafından tamamen milli imkânlarla geliştirebildiğini belirten Demir, artık bu konuda hiçbir ülkeye bağımlı kalınmadığını vurguladı.

Demir, "Bu husus bize Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Savunma sanayimizin güçlü şekilde yola devam ettiğini gösterdi. Ambargolarla nelerin ihtiyaç teşkil ettiğini görüyor ve çalışmalarımızı buna göre daha da hızlandırıyoruz. O sebeple bize ambargo uygulayanlara teşekkür etmemiz gerekir. Asla tam bağımsız Savunma sanayi hedefimizden ayrılmayacağız” dedi.

Yorumlar (0)