Curiosity, Mars'tan yeni ve çarpıcı bir fotoğraf gönderdi

NASA'nın Mars'taki Curiosity adlı uzay aracı, Mars’tan çarpıcı bir görüntü daha gönderdi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.11.2021, 11:11 28.11.2021, 13:08
Curiosity, Mars'tan yeni ve çarpıcı bir fotoğraf gönderdi

NASA'nın Mars Bilim Laboratuvarı misyonunun parçası olarak, Mars'ta bulunan Gale kraterinde keşif faaliyeti gerçekleştiren otomobil büyüklüğündeki araç Curiosity, 2012’den beri kızıl gezegende görevine devam ediyor.

Mars’tan yeni görüntü

Keşif aracının, Mars jeolojisini ve iklimini incelemek, daha önce Mars'ta yaşam olup olmadığını ve su barınabilirliğini analiz etmek, gezegen yerleşimine ve ileri dönemlerde insansı keşiflerin mümkün olup olmadığını araştırmak gibi görevleri bulunuyor.

NASA'nın Mars'taki Curiosity adlı uzay aracı, Mars’tan dikkat çekici bir panorama gönderdi. 23 Kasım'da bu yeni görseli paylaşan NASA, görseli "kartpostal" notuyla yayınladı.

İşte o yeni görüntü:

Fotoğrafın merkezinde, 2014'ten beri gezginin tırmandığı Sarp Dağ'dan aşağıya doğru bir manzara var.

Panoramanın en sağında ise Rafael Navarro Dağı yer alıyor. Bu dağın adı, Curiosity ekibinin bu sene yaşamını yitiren bir üyesinden geliyor. Rafael Navarro Dağı'nın arka bölümünde ise Sarp Dağ'ın üst bölümü dikkat çekiyor

Uzmanlar, kil mineralleriyle dolu olan tortul kayaçları araştırarak bir zamanlar bölgenin bir mikrobiyal hayat için yaşanabilir olup olmadığı problemine açıklık getirmeye çalışıyor.

Yorumlar (0)