Çok yakında uçak yolculuğu yapar gibi uzaya çıkacağız!

Space X, Blue Origin gibi uzaya yönelen firmaların arasına bir rakip daha eklendi. Virgin Galactic. Firma halka açılmaya hazırlanıyor. Uzun vadedeki hedefi ise uzaya ticari yolculuklar yapmak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.10.2019, 15:45
Çok yakında uçak yolculuğu yapar gibi uzaya çıkacağız!

Şu anda bazı uzay gemilerinin inşasını gerçekleştiren Virgin Galactic, ilerleyen senelerde tıpkı bir uçak yolculuğuna çıkar gibi uzaya yolculuk yapılabilmesinin önünü açacak. Bunun olabilmesi için tabi ki öncelikle bazı kaynaklara ihtiyaç var.

Herhangi bir firmanın gelir elde edebilmesi için öncelikli olarak 2 imkanı bulunuyor, ya müşteri çekebilmesi ya da halka açılması. Virgin Galactic firması ise ikinci seçeneği tercih etti.

Virgin Galactic firması 2004 yılında kuruldu ve uzaya insan göndermek isteyen firmalardan biri olarak biliniyor. Rakipleri Blue Origin firmasının sahibi Jeff Bezos’da Blue Origin gibi turizm amaçlı uzaya insan götürmek istiyor. Esasen tüm bu rekabet tek bir anlama geliyor. Uzay turizmi gelecek yıllarda tıpkı uçak yolculuğu gibi basitleşerek çok büyük bir kaynak oluşturacak.

Bugün sosyal sermaye firması Social Capital Hedosophia’nın kontrolünde açılacak olan Virgin Galactic firması, yaklaşık olarak 800 milyon dolarlık bir gelir elde edecek. Kuruluşundan şimdiye dek uzaya dair yaptığı harcamaların toplamı ise yaklaşık olarak 1 milyar dolara yaklaştı.

Bütün bu uzay çalışmaları ve ticari insan taşımacılığı ilerleyen zamanlarda nasıl sonuçlar verecek bekleyip göreceğiz.

Yorumlar (0)