Çok değerli bir aşama geçildi! İşte sonuç...

Türkiye’nin seferberlik ilan ettiği "Millî Teknoloji Hamlesi"nde çok değerli bir test daha başarıyla tamamlandı. Baykar'ın TB2 SİHA'sı havalandı, Aselsan'ın CATS'i işaretledi, Roketsan'ın MAM-L'si vurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.11.2020, 16:27
Çok değerli bir aşama geçildi! İşte sonuç...

Bir süredir entegrasyon çalışması yürütülen Aselsan CATS elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi, millî silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB2 tarafından test edildi. Baykar'ın TB2'si, Aselsan'ın CATS sistemini kullanarak, Roketsan'ın mini akıllı mühimmatı MAM-L ile tüm hedefleri tam isabet vurdu.

Türkiye'nin millî SİHA'sı Bayraktar TB-2, kanatlarında Roketsan tarafından geliştirilen Mini Akıllı Mühimmat'ın (MAM-L) cansız bombalarıyla Baykar Uçuş ve Eğitim Merkezi’nden havalandı ve Aselsan'ın geliştirdiği millî kamera sistemi CATS'in yaptığı lazer işaretleme ile tam isabet atışlar gerçekleştirdi.

Lazer hedefleme ile çok uzaktan vurdu

Bayraktar TB2 SİHA'dan atılan MAM-L, lazer takip edici başlığa sahip. Bu testte de Saroz Körfezi’ndeki Hedef Adası’na yerleştirilen bir hedef, CATS sisteminin yaptığı lazer işaretleyi yüksek irtifa ve uzak mesafeden tespit eden MAM-L tam isabetli vuruş kaydetti.

Test uçuşları sırasında CATS sisteminin aşırı hıza sahip hedeflere kilit atma ve takip kabiliyeti ölçüldü. Millî kamera sistemi CATS, bütün testlerden tam not aldı. CATS sisteminin kullanıcı ara yüzünde ise “Milli Teknoloji Hamlesi” mesajının olması dikkat çekti.

Aselsan, Roketsan ve Baykar’ın güç birliği

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen test uçuşlarına Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ile Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar katılmıştı.

Türk savunma sanayiinin önemli firmaları Aselsan, Roketsan ve Baykar’ın güç birliğiyle sürdürülen entegrasyon faaliyetlerinin kısa sürede tamamlanması amaçlanıyor.

Yorumlar (0)