COD Modern Warfare Türkiye’de yasaklandı mı?

Türkiye’de büyük dağıtımcıların fiziksel olarak Modern Warfare oyununun satışını durdurması akla oyunun Türkiye’de yasaklanıp yasaklanmayacağı sorusunu getirdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.11.2019, 12:09
COD Modern Warfare Türkiye’de yasaklandı mı?

Tüm dünyanın büyük bir merakla beklediği Call of Duty Modern Warfare oyununun yasaklanacağına ilişkin iddialar dolaşıyor. Peki bu iddialar ne kadar doğru? COD Modern Warfare oyunu yasaklanıyor mu? İşte yanıtı…

Oyun dünyası içerisinde çalkantılı haberlerden birisi son günlerde Modern Warfare oyununun yasaklanması iddiası. Maalesef bu iddiaların sayısı hiç de az değil.

Henüz resmi kaynaklardan doğrulanamayan bilgilere göre iddialar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından oyunun fiziksel sürümlerinin satışının sürdürülmeyeceğini gösteriyor.

İddiayı doğrulayan şekilde bazı göstergeler de söz konusu. Örneğin dağıtımcı Aral’ın oyunun fiziksel sürümlerinin satışını bitirmesi. Firmanın sitesine girildiğinde Modern Warfare oyununu görmek mümkün olmuyor. Yalnızca bin 500 TL’lık Dark Edition sürümünün satıldığı görülüyor. Stoklar sona erdiğinde ise oyunun yenilenip yenilenmeyeceği konusu belirsizliğini koruyor.

Oyun fiziksel olarak dağıtımcı D&R’ın sitesinde de kaldırılmış vaziyette. Siteye girildiğinde stoklarda oyun görülmüyor.

Bununla birlikte dijital platformlar üzerinde oyunun satışı sürüyor. Bu ise iddianın doğru olup olmadığı konusunda kesin konuşmanın önünde engel teşkil ediyor. Bir engelleme olacak mı zaman içerisinde göreceğiz.

Yorumlar (0)