Çocuklar internette en çok bunlara ilgi gösterdi!

Kaspersky tarafından yapılan bir araştırma, bu yılın bahar döneminde internette zaman geçiren çocukların, hangi alanlara daha çok ilgi gösterdiğini ortaya koydu. İşte çocukların en fazla ilgi gösterdiği kategoriler ve popüler kültür konuları...

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.06.2022, 12:32 Hakan Öksüz
Çocuklar internette en çok bunlara ilgi gösterdi!

Çocukların, 2022 yılının Mart-Mayıs döneminde internette en fazla arattığı kelimeler belli oldu. Yeni Kaspersky Safe Kids Araştırması, çocukların son dönemdeki ilgi alanlarına dair önemli bir gösterge sundu.

Rapora göre oyuncu Will Smith'in komedyen Chris Rock'a tokat atması, bu dönemde çocukların en çok ilgisini çeken konulardan oldu.

Spider Man (Örümcek Adam) filmlerinin beğenilen ikilisi Tom Holland ile Zendaya'nın aşk yaşadığı söylentilerinin yanı sıra Johnny Depp-Amber Heard davası da çocukların ilgisini çekti.

The Backrooms oyunu popüler oldu!

Edinilen bilgilere göre son aylarda çocuklar arasında en popüler hale gelen oyunun, "The Backrooms" olduğu kaydedildi. Oyunda ofis odalarından meydana gelen sonsuz bir labirentin içine giren kullanıcılar, buradan çıkmaya çalışıyor. Öte yandan "Among US" oyununun son dönemlerde çocuklar arasında popülarite kaybettiği aktarıldı.

En çok bu müzik videoları izlendi!

Çocukların büyük kısmı, YouTube uygulamasında daha çok müzik klipleri izliyor. K-Pop grubu BTS'nin üyelerinden SUGA tarafından yapılan "That That" adlı müzik videosu, bu alanda başı çekti.

Müzik kategorisinde en fazla tıklanan videolardan biri ise "We Don't Talk About Bruno (From 'Encanto')" oldu.

Hangi alanlara daha çok ilgi gösterdiler?

Çocukların YouTube uygulamasında en çok ilgi gösterdiği kanalın, "My Story Animated" olduğu belirtildi. 2022 yılı bahar aylarında çocuklar arasında internetin en popüler kategorileri sırasıyla; ses ve video, oyunlar, mesajlaşma ve e-ticaret oldu.

Anna Larkina: Aileler bu sürece katılmalı!

Çocukların internetteki ilgi alanlarının daha çok trendler ve yeni olaylar olduğuna dikkat çeken Kaspersky Web İçerik Analizi Uzmanı Anna Larkina, ebeveynlere uyarılarda bulundu. Larkina, "Tutku duydukları şeyler kısa sürede farklılaşıyor. Çocuklar internetteki hobilerini keşfederken, ailelerin de bu sürece katılması gerekiyor. Böylece çocuklar ve ebeveyn arasında daha güçlü bağlar kurulabilir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)