Çinli firma uzay madenciliği için ilk aracını fırlatmaya hazırlanıyor

Çinli uzay madenciliği firması Origin Space, NEO-1 adındaki küçük bir uydu uzay aracı olan madenci robotunu uzaya fırlatmak için hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.09.2020, 23:22
Çinli firma uzay madenciliği için ilk aracını fırlatmaya hazırlanıyor

Son senelerde uzay yarışı için oldukça önemli hamlelere imza atan Çin, şimdi ise uzayın kaynaklarına göz dikti.

Çin merkezli uzay şirketi olan Origin Space, NEO-1 adındaki uzay madenciliği robotunu gelecek kasım ayında fırlatmaya hazırlanıyor. Fırlatılmasının ardından şu an için herhangi bir madencilik yapmayacak olan araç, gelecekte madencilik amacıyla kullanılabilecek olan teknolojileri test edecek.

Ay'da madencilik faaliyetleri...

Origin Space, NEO-1'in fırlatılmasından sonra  2021 yılının sonlarında veyahut 2022'nin başlarında NEO-2 aracını Ay'a gönderecek. Eğer hiçbir aksilik çıkmazsa, araç Ay'a inip madencilik faaliyetlerine başlayacak.

Öte yandan Origin Space firması uzay madenciliği için hamle yapan tek firma değil. Geçtiğimiz günlerde NASA tarafından Ay'da madencilik yapmak isteyen özel firmaların destekleneceği ve Dünya'ya getirilmiş olan toz, kaya ve Ay'a ait diğer materyallerin satın alınacağı kaydedilmişti.

Ay'dan getirilecek olan örneklerin ise gelecekte görevler için teknoloji geliştirme amaçlı kullanılması bekleniyor. NASA'nın 2024 senesine kadar yeniden Ay'a insanlı yolculuk yapmak ve ardından Mars'a gitmek amacıyla da çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Yorumlar (0)