Çinli araştırmacılar: Uzaylı medeniyete dair kanıta ulaştık!

"Sky Eye" olarak da adlandırılan dev teleskop FAST sayesinde uzayın derinliklerinden gelen yapay radyo sinyalleri tespit ettiklerini kaydeden Çinli araştırmacılar, "uzaylı bir medeniyete dair kanıt bulunduğunu" ileri sürdü. Devlet destekli bir sitede yayımlanan raporun, kısa süre sonra kaldırıldığı görüldü.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.06.2022, 10:05 16.06.2022, 10:19 Hakan Öksüz
Çinli araştırmacılar: Uzaylı medeniyete dair kanıta ulaştık!

Dünya'daki canlı yaşamının kökenlerini anlamaya çalışan bilim insanları, insanların nasıl farklılaşarak diğer canlılardan ayrıldığı hakkında teoriler üretiyor. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA), farklı gezegenlerde de akıllı yaşam formlarının bulunup bulunmadığını araştırıyor. 

Uzay ajanslarının bünyesinde çalışan bilim insanları, insan benzeri zeki bir canlı türünün evrende ne kadar yaygın olabileceğini anlamak için teleskoplarını, uzayın derinliklerine çevirdi. 

"Uzaylı bir medeniyetin varlığına kanıt"

Dünya dışı bir medeniyetin varlığına dair kanıt toplayan Çinli bilim insanları, konuya dair ilginç bir rapor yayımladı. Geliştirilen en büyük radyo teleskobu olan FAST ile uzaydan gelen sinyalleri dinlediklerini aktaran araştırmacılar, "yapay radyo sinyalleri" tespit ettiklerini ileri sürdü. Araştırmayı yürüten ekibe göre bu yapay sinyaller, uzaylı bir medeniyetin varlığına dair bir kanıt sunuyor.

Önce yayımlandı, sonra kaldırıldı!

Science and Technology Daily adlı sitede yayımlanan raporun, bir süre sonra kaldırıldığı görüldü. Devlet tarafından desteklenen sitede yaşanan bu durum, komplo teorisyenlerini harekete geçirdi. Teorisyenlere göre uzaylı bir medeniyetin varlığını öğrenen Çin hükümeti, bunun duyulmasını engellemek istedi.

Sinyaller 2020'de kaydedildi

Raporda, dev teleskop Sky Eye ile yapılan çalışmalarda "uzaylı medeniyetlere ait" sinyallerin tespit edildiği iddia edildi. FAST adıyla da bilinen teleskopla uzaylı avına çıkan bilim insanları, söz konusu sinyallerin 2020 yılında kaydedildiğini bildirdi. Sinyallerin yapay bir şekilde üretildiğini ileri süren araştırmacılar, "yabancı uygarlıklara dair kanıt bulunduğu" iddiasını yineliyor.

Tespit edilen sinyallerin, bir zeki yaşam formunun varlığına dair kanıt olarak sunulamayacağını kaydeden bilim insanları ise "radyo paraziti" ihtimali üzerinde duruyor.

Yorumlar (0)