Çin ve ABD kripto para sektöründe yarış halinde

Son yılların ekonomideki büyük oyuncusu kripto para sektörü Çin ve ABD arasında büyük bir rekabeti oluşturacak gibi duruyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.10.2019, 13:30
Çin ve ABD kripto para sektöründe yarış halinde

Kripto para alanında Çin ve ABD arasında yeni bir rekabet gelişecek gibi görünüyor. Analistler tarafından Libra para biriminin ABD tarafından desteklenmesi gerektiği ifade ediliyor.

İlk aşamada devletler tarafından destek görmeyen kripto para birimleri, ülkelerin gelecek kaynağı ve yatırım aracı olarak en önemli simgelerinden biri haline geldi. Hatta bu alanda devletler arasında yeni bir rekabet bile filizlendi demek yanlış olmaz.

Örneğin Çin tarafından desteklenen Yuan para birimi destekli CBDC’si gelecek için büyük bir potansiyel taşıyor. RBC analistlerince yapılan açıklamaya göre, ABD tarafından eğer Facebook’un kripto parası olan Libra desteklenmezse, Çin ile gerçekleşen rekabette büyük sorunlar yaşanması olası.

Analistler tarafından Çin’de büyük bir kullanıcı ağını elinde bulunduran Alipay, UnionPay veya WeChat gibi uygulamalar sayesinde CBDC para biriminin uzun sürmeden büyüme kaydetmesinin gerçekleşebileceği ifade ediliyor.

Fakat bu rekabetin içinde bulunabilmesi için Libra para biriminin önünde aşması gereken önemli sorunlar bulunuyor. Libra için gelen yaptırım iddialarının ardından pek çok destekçi bu proje üzerinden çekildiği açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar (0)