Çin'den korkunç açıklama: 30 türe ayrıldı

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinden başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin Çinli uzmanlardan ürkütücü açıklama geldi. Çinli uzmanlara göre Avrupa’da can kaybı sayısının yüksek olmasının sebebi, koronavirüsün mutasyona uğramış 30 farklı türünün olması.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.04.2020, 08:56 22.04.2020, 09:19
Çin'den korkunç açıklama: 30 türe ayrıldı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ilk görüldüğü Çin’de yapılan bilimsel çalışmalarla, koronavirüse bağlı Avrupa ve ABD'deki ölümlerin sebepleri araştırıldı. Çin’de bulunan Zhejiang Üniversitesi, SARS-COV-2 olarak bilinen koronavirüsün mutasyona uğramış 30 farklı türünü tespit ettiğini açıkladı.

Yeni tip koronavirüsün mutasyon geçirerek çoğalan bu yeni 30 tür virüs arasında bazı türlerin son derece tehlikeli olduğu ve hızlı ölümlere neden olduğu belirtildi.

Bir tanesinden kurtuluş yok

Zhejiang Üniversitesi’nin bulunduğu Zhejiang bölgesinde ve Avrupa’da, bu ölümcül türdeki koronavirüs mutasyonları bulunduğunun altı çizildi. En hafif ve zararsız koronavirüs mutasyonunun ise ABD’nin Washington eyaletinde bulunduğu kaydedildi.

Koronavirüs mutasyonları, diğerlerine göre 270 kat hızlı çoğalıyor

Zhejiang Üniversitesi, son derece ölümcül olduğunu belirttikleri koronavirüs mutasyonlarının, diğer mutasyonlara göre 270 kat daha hızlı çoğaldığını vurguladı.

Çinli bilim insanları yaptıkları bu çalışmanın, yeni tip koronavirüs tedavisi ve aşısı için önemli bir bulgu olduğunu vurguladı. Koronavirüsün uğradığı mutasyona göre aşı üretilmesi veya hastayı tedavi şekli belirlenmesi gerektiğinin altı çizildi.

Yorumlar (0)