Çin 2020 yılında tüm dünyayı izleyecek!

Çin, uydu seyir sistemi olan BDS uydu ailesine 2 uydu daha ekliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.09.2019, 17:53 01.10.2019, 11:40
Çin 2020 yılında tüm dünyayı izleyecek!

Çin, uydu seyir sistemi olan “BeiDou Navigation Satellite System (BDS)” ile uzaya iki adet uydu daha gönderdi. Çin’in güneybatısındaki Sichuan şehrinde bulunan Xichang Uydu Fırlatma Merkezi’nden fırlatılan olan uydular, yörünge testlerinden sonra BDS uydu ailesiyle birlikte çalışmaya başlayacak. “Long March-3B” adlı rocket fırlatıcıdan (taşıyıcı) fırlatılan 2 uydu sistemi BDS uydu ailesinin kırk yedinci ve kırk sekizinci uyduları olacak.

Çin'in gözü

Yeni uydular, Çin Havacılık ve Uzay Bilimi ve Teknolojisi Kurumu (China Aerospace Science and Technology Corporation) kapsamında Çin Uzay Teknolojisi Akademisi (China Academy of Space Technology) ve Çin Fırlatma Aracı Akademisi (China Academy of Launch Vehicle Technology) tarafından geliştirilen uydular Çin’in dünyayı izlemek için kurduğu uydu seyir sisteminin yeni gözleri olacak.

İlk BDS seyir uydusu 2000 yılında gönderildi

BDS sisteminin ilk 3 uydusunu 2000 ile 2003 yılları arasında deneme amaçlı gönderen Çin, 2012 yılına kadar geçen süreçte Çin ve komşularının topraklarını BDS uydu seyir sistemi ile izleyebilecek şekilde entegre etti.

Çin, 2020 yılında tüm dünyayı izleyecek

Bugün uzaya 2 uydu daha fırlatan Çin, 2020 yılında tüm dünyayı izleyecek. BDS uydu ailesi, yapay zeka kullanarak önemli görüntülere otonom teknolojisi ile odaklanabiliyor ve veri toplayabiliyor.

Yorumlar (0)