Catalina’ya ilk haftadan yeni bir güncelleme geldi

Apple’ın yeni işlemci sürümü Catalina tanıtılmasının ardından 1 hafta geçmeden beta sürümlü bir güncelleme aldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.11.2019, 16:30
Catalina’ya ilk haftadan yeni bir güncelleme geldi

 Apple’ın çok sevilen işlemci sürümü Catalina’ya yeni bir güncelleme geldi. 10.15.2 koduyla duyurulan güncelleme beta sürümde geliştiricilere sunuldu.

Beta sürümünün yeni versiyonu macOS Catalina 10.15.1’in resmi olarak tanıtımının ardından 1 hafta sonra gerçekleşti. Eğer bir geliştiriciyseniz ve yeni Catalina güncellemesini test etmek istiyorsanız, Apple Geliştirici Merkezi üzerinden yeni beta sürümüne kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Dediğimiz gibi yeni Beta sürüm kullanıma açık yalnız geliştirici merkezinden uygun bir yapılandırma işlemi gerçekleştirmek gerekiyor.

10.15.2 sürümüyle birlikte neler geliyor ya da tam olarak düzeltme yapılan hususlar hangileri şimdiden bilebilmek mümkün değil. Fakat diğer performans geliştirmelerinde ele alınmayan hata düzeltmelerinin yeni sürümle birlikte yapıldığı düşünülüyor.

macOS Catalina ile birlikte kullanıcılar için yepyeni deneyim sahası açılmıştı. Bunlardan en dikkat çekeni iTunes platformunun kaldırılması ve üç ayrı bölümde işlemesi söz konusuydu.

Bununla birlikte güncelleme ile 32 bit uygulamaları kaldırılarak yeni My Find uygulaması getirildi. Çeşitli iyileştirmeler, fotoğraflar uygulaması ve gizlilik seçenekleriyle birlikte arayüz yenilenmiş olarak kullanıcılarla buluşuyor.

Yeni özelliklerin ve yapılan iyileştirmelerin kullanıcılardan nasıl tepki alacağını ise bekleyip göreceğiz.

Yorumlar (0)