Call Of Duty Nasıl Oynanır?

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.10.2020, 23:06
Call Of Duty Nasıl Oynanır?

Oyun sektöründe, pastadan en büyük pay alan battle royal yani savaş oyunları oldu. Gelişen teknolojik imkânlar sayesinde gerçeğe çok yakın grafikler, kaliteli ses, diğer oyuncularla iletişim imkânı ve heyecanı doruklara çıkaran senaryo ile oyunculara eğlenceli vakit geçirmeyi vadediyor. Son dönemlerin meşhur çevrim içi savaş oyunlarından olan PUBG ve Fortnite'a rakip olan bir oyun daha var; Call Of Duty.

2019 yılının Ekim ayına kadar ender ülkelerde bilgisayar üzerinden oynanabilen oyun, şimdi mobil versiyonu ile tüm ülkelerde oynanabiliyor. Sürekli güncellenen ve yeni senaryolar eklenen Call Of Duty, oyun severlerin vazgeçilmezi oldu.

Şu an 8. sezonunda olan oyun teorik olarak diğer battle royal oyunlarına benziyor. Call Of Duty senaryolarındaki haritalar ise biraz daha farklı. Her haritada farklı bir savaş modu açılıyor. Oyuncular 100 kişi olarak maça giriyor ve amaç; takım olarak veya yalnız bir şekilde en son hayatta kalan kişi olmak. Oyun tek kişilik, iki ya da dört kişilik gruplar halinde başlayabilir. Bu şekilde oyun birinci ve çok oyunculu olarak iki farklı moda ayrılmış oluyor.

Call Of Duty Oyun Modları

En çok mobil uygulama üzerinden oyuncu bulan Call Of Duty, kendine has modlar sunuyor. Çok oyunculu modlar kadar birinci şahıs modu da son derece hareketli ve heyecanlı geçiyor. Bu oyun modları;

•             Yapay zekâya karşı: Bu mod aslında bir alıştırma modu. İlk defa oynuyorsanız veya ayarlarınızda değişiklik yaptıysanız, kontrolleri ve silahları buradan test edebilirsiniz.

•             Takım halinde ölüm maçı: Bu modda yalnız iki takım karşı karşıya gelir. Amaç karşı takım oyuncuları karşısında oyunu kazanmaktır.

•             Hâkimiyet: En sevilen modlardan biridir. Oyun tarafından önceden belirlenen yerleri takım olarak ele geçirip puan kazanmak amaçlanır. Son derece stratejik bir moddur.

•             Ön cephe: Bu modda ölseniz bile yeniden diriliyorsunuz. Dirildiğinizde takımın merkezinden başlarsınız. Amaç yine karşı takıma karşı galibiyet kazanmaktır.

•             Bul ve yok et: Bu modda bomba imha edilirken aynı zamanda düşman takım oyuncularına karşı da savaş verilen zor fakat eğlenceli bir moddur.

•             Her şey serbest: Bu modda takım halinde oyun yoktur. Herkes tek başına savaşır.

Call Of Duty oyununu ücretsiz olarak mobil cihazınızdan ya da bilgisayarınızdan oynayabilirsiniz. Ancak oyun içi envanter satın almak isterseniz ücret ödemeniz gerekecektir.

Yorumlar (0)