Büyük kayıplara rağmen Whatsapp inat etti: Hiçbir değişikliğe gidilmeyecek !

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp,  gizlilik sözleşmesinde getirdiği zorunlu güncelleme nedeniyle milyonlarca kullanıcısını kaybetti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.01.2021, 14:19 25.01.2021, 18:21 Hanife
Büyük kayıplara rağmen Whatsapp inat etti: Hiçbir değişikliğe gidilmeyecek !

WhatsApp’ın yeni getirdiği gizlilik güncellemesi ile kullanıcı verilerini Facebook ile paylaşacağını ve kullanıcıların yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeye zorunlu hale getirmesi,  tüm dünyada çok sert eleştirilere ve tepkilere neden oldu.

Gelen büyük tepkiler üzerine şirket,  8 Şubat’a kadar kabul edilmesi zorunlu olan sözleşmenin son tarihini 15 Mayıs'a ertelediğini açıklamıştı.

Fakat milyonlarca kullanıcı, yine de WhatsApp'ı silerek Signal ve Telegram gibi diğer anlık mesajlaşma uygulamalarına yöneldi.


 

2021 WhatsAppa hiç iyi gelmedi: 35 milyondan fazla kişi kaybetti

İngiltere Parlamentosu'nun İçişleri Komitesi'yle paylaşılan verilerde, dünya genelinde Signal, ocak ayının ilk üç haftasında 7.5 milyon kullanıcı kazanırken, Telegram da 25 milyon kullanıcı geçiş yaptı.

Bu rakamların büyük bir kısmını,  WhatsApp'tan ayrılan kullanıcılar oluşturuyor.  Ayrıca geçilen bilgiye göre, milyonlarca kullanıcı Telegram ve Signal dışında diğer alternatiflere de yöneldi.

WhatsApp'ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika sorumlusu Niamh Sweeney, Parlamentonun İçişleri Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, uygulamadan çıkılmasının nedeninin yeni gizlilik sözleşmesi olduğunu dile getirdi.

Sweeney, bu tepkilere rağmen dünyanın hiçbir yerinde Facebook ile veri paylaşımında bir değişiklik gidilmeyeceğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)