Büyük iddia! Sony konsol savaşlarının sonunu getirebilir!

Japonyalı analistler tarafından PS5 konsolunun 300-700 milyon arasında satış rakamlarına ulaşabileceği ve Sony'in bu satış adetlerini yakalamasıyla diğer konsol üreticisi rakipleriyle rekabeti bitirecek düzeyde bir başarı elde edebileceği iddia edildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.10.2020, 20:34
Büyük iddia! Sony konsol savaşlarının sonunu getirebilir!

Sony tarafından piyasaya sürülecek yeni oyun konsolu PS5 ile birlikte Xbox ve Stadia gibi yakın rakiplerle büyük bir rekabete girilecek.

11 Haziran’da gerçekleştirilen etkinlikte Sony tarafından PS5’in detayları resmen paylaşılmıştı. Sony yetkilileri tarafından bu yeni konsolun PS4 konsolundan çok daha iyi satılacağı tahmin ediliyor.

Japonya merkezli Rakuten Securities Ekonomik Araştırma Enstitüsü’nden analistler tarafından PS5 konsolunun uzun vadede olabilecek satış rakamları paylaşıldı.

Yapılan paylaşımda Sony’nin Playstation 5 cihazıyla gelecek yıllarda önemli bir başarı yakalayacağı ifade edildi.

PS5 piyasayı ele geçirecek

Analist Nario Imanaka, PS5’in özellikle e spor sektörü için çok fazla tercih edileceğini ve bilgisayarların yerini alacağını iddia etti. Analist ayrıca gelecekteki 6 yıl içinde PS5’in 300 milyon kadar satış adedine ulaşacağını söylüyor.

Analistler hatta PS5’in 700 milyon satış rakamına bile ulaşabileceğini söylüyor. Bu sayı Sony’in yakın rakipleriyle rekabetini bitirmeye yetecek bir satış rakamı.

Analistlerin iddia ettiği bu sayı ve ifadeler şimdilik kulağa abartılı geliyor. Fakat gelecek yıllardaki eş zamanlı satış rakamlarını bekleyip göreceğiz.

PS5’in fiyatı ne kadar?

Sony tarafından açıklanan bilgilere göre PS5 iki farklı sürümle gelecek. İlk sürümde konsola oyun diskleri takmak mümkün olacak fakat ikinci sürüm için bir disk girişi bulunmayacak. Oyunlar internetten indirilip oynanabilecek.

Disk takılabilen PS5 sürümünün fiyatı 8 bin 299 TL olarak açıklanırken dijital sürümün fiyatı ise henüz belli değil.

Yorumlar (0)