Büyük ekran ölüyor mu? Mobil uygulamalarla ilgili çarpıcı araştırma!

Bir uygulama izleme şirketi tarafından paylaşılan veriler, insanların uyanık oldukları zamanın üçte birlik bölümünü telefon uygulamalarına harcadıklarını gösterdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.01.2022, 09:56
Büyük ekran ölüyor mu? Mobil uygulamalarla ilgili çarpıcı araştırma!

App Annie isimli uygulama izleme şirketinin raporunda, 2021 yılında mobil uygulamaların 230 milyar kez indirildiği ve satın alma işlemlerinde 170 milyar dolar harcandığı ifade edildi.

Günde 4,8 saat telefon uygulamalarına ayrılıyor

App Annie raporunda, günde insanların ortalama 4,8 saatini mobil telefon uygulamalarına ayırdığı aktarıldı.

Bu rapor; Türkiye, Hindistan, Meksika, ABD, Japonya, Kanada ve Singapur dahil olmak üzere 10 telefon uygulama pazarının ortalamasıyla hazırlandı. Raporda TikTok, 2020 yılına oranla geçen sene kullanıcıların yüzde 90 civarında daha çok vakit geçirdiği ve telefonlara en fazla indirilen uygulama olarak kayıtlara geçti. App Annie CEO'su T. Krantz, mobil uygulamaların, gelir, indirmeler, harcanan vakit gibi hemen hemen her alanda rekorlar kırmayı sürdürdüğünü ve yavaş yavaş büyük ekranın öldüğü değerlendirmesini yaptı.

‘TikTok 1,5 milyar kullanıcıyı geçecek’

İzleme şirketinin tahmininde, TikTok isimli sosyal medya uygulamasının bu senenin ikinci yarısında aylık 1,5 milyar kullanıcıyı geçmesi bekleniyor.

Öte yandan Güney Kore, Endonezya ve Brezilya’daki kullanıcılar, günlük 5 saati aşkın zamanı söz konusu mobil uygulamalara ayırıyor.

Yorumlar (0)