Bu Windows 10 bilgisayar avuç içi büyüklüğünde

Büyüklüğü yalnızca bir avuç içi kadar olan iLife MP8 Micro PC bilgisayar üretildi. Ufak olmasına rağmen Windows 10 ve Intel Celeron ile gelen PC adından çok söz ettirecek gibi duruyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.10.2019, 16:00
Bu Windows 10 bilgisayar avuç içi büyüklüğünde

Hong Kong’ta enteresan bir çalışmaya imza atıldı. iLife MP8 Micro Pc isimli çok ufak bir gövdesi olan bilgisayar üretildi. Daha da garip olan bu bilgisayarın içerisinde Windows 10 işletim sistemiyle birlikte gelmesi. Boyutları yalnızca 50 x 50 x 40 mm olan cihaz, güç kaynağı olarak USB-C kullanıyor.

Bilgisayarın ufak olması kullanım kolaylığı sağlıyor zira diğer bilgisayarlarda olduğu gibi çevresini saran kablo ağıyla uğraşmak gerekmiyor. Bir HDMI kablo vasıtasıyla kablosuz klavye/fare seti kullanarak deneyiminizde iyileştirmeler yapabilmeniz mümkün.

Peki bu ufak bilgisayarın donanım özellikleri nasıl? Cihaz Intel Celeron N4100 işlemcisinden güç alıyor fakat beş yıllık bir Core i5 kadar da hızlı demek yanlış olmaz. Üzerinde microSD kart yuvası ile birlikte dahili 4 GB Ram ile birlikte geliyor ve 64 GB eMMC depolama alanına sahip. Bununla birlikte bir HDMI portu ve iki USB 3.1 portu ile birlikte güç ve ses bağlantıları için de bir USB-C girişi bulunuyor.

Bu küçük ama performansı yüksek bilgisayarın satışa çıkacağı tarih ise bilinmiyor.

Yorumlar (0)