Bu platformlar, Twitter'a alternatif olabilir

Twitter'ı 44 milyar dolar karşılığında satın alan Elon Musk, platformda yapmak istediği değişikliklerle ilgili eleştiri oklarının hedefi oldu. Pek çok kullanıcı, boykot amaçlı Twitter hesabını silmek istiyor. İşte Twitter'a alternatif olarak gösterilen bazı platformlar...

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.11.2022, 11:10 14.11.2022, 17:41 Hakan Öksüz
Bu platformlar, Twitter'a alternatif olabilir

SpaceX ve Tesla şirketlerinin kurucusu Elon Musk'ın sosyal medya platformu Twitter'ı satın alması, uluslararası gündemin en sıcak konularından biri oldu. Ayağının tozuyla Twitter'ın yönetim kurulu üyelerini kovan ve kendisini "tek yönetici" ilan eden milyarder girişimci, platformda yapacağı değişiklikleri açıklamaya başladı.

Musk'ın "mavi tik" kararı, tepkileri çoğalttı

"Mavi tik" sahibi hesaplardan aylık 8 dolar ücret alınacağını belirten Musk, "Masrafları bir şekilde ödemeliyiz." dedi. Twitter'daki bot hesaplara savaş açan milyarder iş insanı, platformun eski yönetiminin "taraflı" bakış açısından sıkıldığını kaydetti. Elon Musk'ın agresif politikası, bazı kullanıcıları rahatsız etti. Twitter'ın nasıl silineceği ile ilgili internette yapılan araştırmaların, son zamanlarda 5 kat arttığı ifade edildi.

"Koo" platformu, Çin'de hayli popüler!

Sosyal medya uzmanı Alaattin Çağıl, Twitter uygulamasına alternatif olabilecek bazı popüler uygulamalardan bahsetti. Bunlardan birinin "Koo" isimli sosyal medya platformu olduğunu söyleyen Çağıl, "Bu mikroblog uygulaması, 2020 yılında Hindistan'da geliştirildi. Orada yaklaşık 25 milyon kişi tarafından kullanılıyor." ifadelerini kullandı.

Tumblr

Tam olarak Twitter gibi bir akışa sahip olmayan ancak 13 milyon kullanıcısı bulunan "Tumblr" platformunun da dikkat çekici olduğunu sözlerine ekleyen Çağıl, "Burada doğa, tarih, sinema veya herhangi bir ilgi alanınızla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Twitter'dan farkı, burada blog yazıları hazırlayıp paylaşabiliyorsunuz." dedi.

Cohost

"Cohost" adlı uygulamanın da Twitter'ın alternatiflerinden biri olarak kabul görebileceğini kaydeden sosyal medya uzmanı Alaattin Çağıl, "Gelecekte çok daha fazla ilgi çekebilir ancak şu anda beta aşamasında. Burada hesap açan kullanıcılar, diğer kişilerle direkt olarak mesajlaşabiliyor. Takip edilen kişilerin yaptıkları paylaşımlar da takip edilebiliyor." ifadelerini kullandı. 

Counter Social ile Mastodon

Twitter'a alternatif arayan kişilerin "Counter Social" ile "Mastodon" isimli uygulamalara da göz atması gerektiğinden bahseden Çağıl, "Counter Social, reklamsız sosyal medya platformlarından biri. Mastodon ise 2016'da kullanıma sunulmuş. Mastodon, Twitter'a kıyasla çok daha kişiselleştirilmiş bir platform. Açık kaynaklı bir uygulama olan Mastodon, 'merkeziyetsiz platform' olarak biliniyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)