Bu meslekler geleceğe yön verecek: Liste açıklandı

İş dünyasının popüler uygulamalarından LinkedIn, son 5 senenin en çok talep gören mesleklerini paylaştı. Listede teknoloji ağırlıklı meslekler ön planda yer aldı. En üst sırada yer alan meslek, gelişen oyun sektörünün de etkisiyle Game Designer olurken, listenin 2. sırasında ise büyüyen kripto para piyasasının etkisiyle Blockchain Developer yer buldu. 2023 senesinin öne çıkan meslekleri haberimizde.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.01.2023, 13:52 20.01.2023, 09:32
Bu meslekler geleceğe yön verecek: Liste açıklandı

Gelişen ve değişen dünyayla beraber teknolojinin hayatımıza olan etkisi de gitgide artış göstermeye başladı. LinkedIn tarafından son 5 yılın en popüler meslekleri sıralamasında ise geleceğe yön verecek yeni ve önemli meslek dalları yer aldı. İşte liste...

1- Game Designer

Oyun konsolları, oyun tasarımcıları, telefonlar, tabletler gibi dijital ortamlarda oynanan oyunlarda karakterler, olay örgüsü, görsel tasarımlar gibi çeşitli unsurları oluşturmak konusunda sorumludur.

2- Blockchain Developer (Blokzincir Geliştiricisi)

Blokzincir geliştiricileri; akıllı sözleşmeler, kripto para birimleri ve bunun dışında daha birçok araç geliştirmek maksadıyla çeşitli programlama dillerini kullanıp blokzincir teknolojisine dayalı yazılımlar oluştururlar.

3- Growth Specialist (Büyüme Uzmanı)

Büyüme uzmanları, hizmet vermiş oldukları firmaların büyümesi ve gelirlerinin artırılmasına yardımcı olmak maksadıyla ürün ve pazarlama geliştirme ekipleriyle iş birliği gerçekleştirerek yeni müşteri ve pazar fırsatlarını belirler.

4- Customer Succes Specialist (Müşteri Başarı Uzmanı)

Müşteri Başarı Uzmanları görevleri tanımında bir müşterinin almış olduğu hizmet veya ürün sonucunda bu satın alımdan tamamen yararına faydalandığından ve mümkün olan en güzel deneyimi yaşadığından emin olmak maksadıyla çeşitli iletişim kanalları yardımıyla ona yardım ve destek sağlar.

5- Game Artist (Oyun Tasarımcısı)

Oyun tasarımcıları, 3 boyutlu modellemeler ve illüstrasyonlar yardımıyla dijital oyunlarda karakterler ve mekanlar gibi sanatsal unsurları oluşturmak maksadıyla oyun geliştiricileri ve oyun tasarımcıları ile beraber çalışmalar yürütürler.

6- Artificial Intelligence Engineer (Yapay Zeka Mühendisi)

Yapay zeka mühendisleri; makine öğrenmesine uygun algoritmalar oluşturarak, makineleri tıpkı bir insan beyni gibi verimli ve mantıklı şekilde çalışacak programlamalardan sorumlu kişilerdir. Bununla beraber bu programların işletilmesinden de sorumlu konumda yer alırlar.

7- Game Developer (Oyuncu Geliştiricisi)

Oyun Geliştiriciler, dijital ortamda oynanmış olan bir oyunu oyunun hangi platformda olduğu veya teknik gereksinimlerine bağlı olarak farklı türlerdeki kodlama dilleri ile sıfırdan oluşturan yazılım uzmanlarıdır.

8- Patient Coordinator (Hasta İlişkileri Sorumlusu)

Hasta İlişkileri Sorumlusu, hastaların tedavileri sağlık ihtiyaçlarını yönetmeye yardımcı olurken bununla beraber hasta ve sağlık kuruluşunun arasında meydana gelen problemlerin çözümüne de aracı olmak ve müşteri memnuniyetini sağlamaktan sorumlu kişilerdir.

9- Concept Artist (Konsept Sanatçısı)

Konsept sanatçıları, bir animasyon veya oyunun temel tarzını belirleyen ve projede bulunacak tasarım fikirlerinin nasıl olacağını genellikle 2 boyutlu bir şekilde tasarlayan görsel sanatçılara verilen isimdir.

10- Software Quality Assurance Engineer (Yazılım Kalite Güvence Mühendisi)

Yazılım kalite güvence mühendisleri, yazılım ürünlerinden istenilen kaliteyi ve geliştirici firma tarafından tespit edilen standartların karşılamasını sağlamak maksadıyla yazılım geliştirme sürecinin bütün adımlarını takip eder.

11- Robotics Engineer (Robotik Mühendisi)

Robotik mühendisleri, başta imalat olmak üzere pek çok endüstride kullanılmış olan robotik sistemlerin geliştirilmesi, tasarlanması ve yapılandırılması işlemlerinden sorumludur. Bununla beraber bu sistemleri test etmek maksadıyla yazılım sistemlerinin de oluşturulmasında görev alırlar.

12- Data Engineer (Veri Mühendisi)

Veri mühendisleri, bir organizasyonun içerisindeki çeşitli kaynaklardan gelin verilerin inşa edilip, tasarlanıp, entegre edilip yönetilerek veri altyapısını hazırlayan yazılım mühendislerine verilen isimdir.

13- Back-End Developer

Back End Developerler, yazılım projelerinin arka planında çalışıp son kullanıcılara görünmeyen sistemleri inşa eder ve kodlar. Bununla beraber sorumlu oldukları projeyle yaptıkları programların sorunsuzca çalışmasını sağlamak hususunda da sorumludurlar.

14- 3D Artist (3D Modelleme Uzmanı)

3D Modelleme Uzmanları'nın görevi, bilgisayar destekli tasarım programlarının vasıtasıyla 3 boyutlu model tasarımları veyahut nesne görselleri oluşturan multimedya sanatçıların görev alanıdır.

15- Product Owner (Ürün Sahibi)

Ürün sahipleri, bir ürünün değerini en üst seviyeye çıkarmak maksadıyla ürünün geliştirilmesi, tasarlanması, kullanıma açılması, takip edilmesi ve ürüne hizmet verecek yeni çözümlerin araştırılması da dahil birçok görevden sorumludurlar.

Yorumlar (0)