Bu kez TikTok yasaklanıyor!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, TikTok'u yasaklayacağını duyurdu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.08.2020, 09:25 01.08.2020, 11:43
Bu kez TikTok yasaklanıyor!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Çin arasında yalnızca ticaret savaşları veya yeni tip koronavirüs (Covid-19) anlaşmazlığı değil, sosyal medya platformlarına ilişkin gerilim de yaşanıyor.

Bu kez gerilimin odak noktası, Çinli sosyal medya platformu TikTok...

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, basın mensuplarına TikTok hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump, TikTok'a karşı alınacak tedbirleri uzun zamandır değerlendirdiklerini kaydederek, söz konusu sosyal medya platformunun ülkede yasaklanacağını bildirdi.

Başkan Trump, acil durum ekonomik yetkilerine sahip olduğuna dikkat çekerek, Çinli sosyal medya platformu TikTok'a yasak getirmek için bu yetkilerini kullanabileceğini veya başkanlık kararnamesi çıkarabileceğini söyledi. 

Trump, söz konusu kararını yakın zamanda resmi olarak duyurabileceğini ifade etti. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, daha önce yaptığı bir açıklamada, TikTok gibi Çinli sosyal medya platformlarının hepsini yasaklayabileceklerini söylemişti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Pompeo, Çin Komünist Partisi'nin, kullanıcılara ait verileri ele geçirdiğini belirtmişti.

TikTok, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) için "ulusal güvenliğe yönelik bir tehdit" olarak değerlendiriliyor. Çin Komünist Partisi'nin elinde olan istihbarat tarafından söz konusu sosyal medya platformu ile kullanıcılara ait kişisel verilerin ele geçirildiği ileri sürülüyor.

Çinli sosyal medya platformu, veri merkezlerinin kendi ülkelerinde bulunmadığını ve kullanıcılara ait kişisel verilerin hiçbir şekilde Çin kanunlarına tabi olmadığını belirtiyor.

Yorumlar (0)