Booking.com davasında beklenen karar açıklandı

Booking.com'un haksız rekabet yaptığına ilişkin TÜRSAB tarafından açılan davada, mahkeme tarafından karar açıklandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.10.2019, 11:30 18.10.2019, 11:59
Booking.com davasında beklenen karar açıklandı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, faaliyetlerine ülkemizde son verilen booking.com ismindeki ünlü rezervasyon servisine haksız rekabet sebebiyle bir dava açmıştı. Davanın ardından mahkemenin kararı açıklandı.

Merkezi Hollanda'da bulunan otel rezervasyon sitesi booking.com Türkiye'de uzun bir süredir faaliyetlerini durdurmuştu. Sadece yurt dışından yapılan rezervasyonların kabul edildiği sitede, Türkiye'den bir otele rezervasyon yapılamıyor. Geçen sene mart ayında operasyonları durdurulan sitenin ise engel yeme sebebi haksız rekabet. 

TÜRSAB tarafından açılan davayla beraber haksız rekabet olup olmadığına ilişkin araştırma yapıldı ve dava sonuçlandı.

TÜRSAB'ın açtığı davayı mahkeme kabul etti ve sonucunda haksız rekabet olduğu kararına varıldı.

Booking.com tekrar açılabilir mi?

Servisin ülkemizde tekrar operasyonlarına başlayabilmesi için bazı şartları gerçekleştirmesi gerekiyor. Bunlardan bir tanesi 500 bin TL'lik teminatı ödemesi. Bunun dışında arama sonuçlarından 'En iyi fiyat' ibaresini kaldırması gerekiyor. Son olarak sözleşmelerinde bulunan aykırılıkları da tek tek yok etmesi gerekiyor. Eğer şirket bu düzenlemeleri yaparsa tekrar faaliyetlerine başlayabilir. 

Booking.com cephesinden kararın ardından resmi bir açıklama gelmedi. Sürecin ilerleyen zamanlarda nasıl işleyeceğini göreceğiz.

Yorumlar (0)