Booking Nedir? Hizmetleri Nelerdir? Neden Kapandı?

Booking nedir? Online seyahat acentesi Booking hizmetleri nelerdir? Booking neden kapandı? Acaba Booking Türkiye’ye dönecek mi?

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.09.2020, 01:03
Booking Nedir? Hizmetleri Nelerdir? Neden Kapandı?

Dünyanın en bilindik, en güvenilir, en kaliteli online seyahat acentelerinden biri olan Booking, birkaç yıldır Türkiye pazarında yok. Sunduğu online rezervasyon portal hizmeti ile oldukça fazla tercih edilen Booking.com yurt dışı rezervasyonları için aktif çalışmalarını ise devam ettiriyor. Bu anlamda tüm dünyanın bildiği ve en ucuz fiyat garantisi veren online seyahat acentesi, geçtiğimiz yıllarda yaşanan ve mahkemelik olan bir konu sebebi ile Türkiye pazarını devre dışı bıraktı. Pazarda haksız rekabet olgusunu doğuran unsur ise Booking tarafından slogan olarak da kullanılan ‘’En İyi Fiyat Garantisi’’.

Booking (Booking.com) Nedir?

Booking ya da bilinen servis hizmeti ile Booking.com, bir online rezervasyon sitesi ve Hollanda merkezli online seyahat acentesidir. Dünyanın dört bir yanında bulunan otel ve turistik tesisler için rezervasyon yapabileceğiniz Booking.com, aynı zamanda tesislere yorum yapabilme ve tesisler ile ilgili puan verebilme özelliklerine sahip. Bu sayede daha kaliteli, daha ucuz ve daha doğru hizmet almanız ise kaçınılmaz.

Booking Hizmetleri Nelerdir?

Booking hizmetleri arasında, konaklama rezervasyonları, uçuş arama, araç kiralama hizmeti bulma, turistik noktaları öğrenme ya da bir anlamda online turist rehberi, havaalanı taksileri gibi ana başlıklar bulunuyor. Bunların dışında, bir otel ile ilgili fikir sahibi olabileceğiniz tüm detaylar, online rezervasyon ve ödeme işlemleri de yine Booking servisleri arasında yer alıyor.

Booking Neden Kapandı?

‘’Booking.com neden kapandı?’’ sorusu yanlış bir izlenim oluşturuyor. Zira Booking.com kapatılmadı. Booking, Türkiye’de yer alan turistik tesisler ile ilgili mahkeme kararı sebebi ile cezai işleme tabi tutuldu ve cezayı ödemeyi reddetti. Bu sebeple de Türkiye pazarında bulunan turistik tesislere dair işlem yapamayan ve cezayı ortadan kaldırılması beklenen Booking, pazardan çekildi. Ancak, Türkiye’den yurt dışına seyahat etmek isteyen bireyler, hâlâ Booking üzerinden rezervasyon gerçekleştirebiliyorlar.

Booking Türkiye’ye Dönecek mi?

2017’de mahkeme kararı ile TÜRSAB tarafından açılan davayı kaybeden Booking Türkiye’ye dönecek mi? Booking.com hakkında, 2018 yılında yapılan paylaşımlar ve firmanın Turizm Bakanlığı’na yaptığı başvurular nezdinde, Türkiye’ye döneceğine dair bir izlenim oluşturuldu. Ancak, o tarihten bu yana Booking henüz Türkiye’de hizmet sunmuş değil. Yakın zamanda durumun değişip değişmeyeceği ise bilinmiyor.

Yorumlar (0)