Boeing MAX serisi uçaklarda bir problem daha!

Boeing, aylardır yerde bekletilen sorunlu 737 MAX uçağının gökyüzüne dönmesini engelleyebilecek başka bir yazılım kusuruyla uğraşıyor. Ancak bu sefer söz konusu problem bir güvenlik sorunu değil.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.01.2020, 14:37
Boeing MAX serisi uçaklarda bir problem daha!

Boeing, aylardır yerde bekletilen sorunlu 737 MAX uçağının gökyüzüne dönmesini engelleyebilecek başka bir yazılım kusuruyla uğraşıyor. Ancak bu sefer söz konusu problem bir güvenlik sorunu değil. Şirket, 737 MAX'in uçuş kontrol bilgisayarlarının başlatılmasını ve uçuşa hazır olduğunun doğrulanmasını engelleyen bir kusuru düzelttiğini doğruladı. Boeing'den bir sözcü, şirketin düzeltmeyi göndermek için ABD Federal Havacılık Kurulu (FAA) ile çalıştığını ve konuyla ilgili olarak ortakları bilgilendirdiğini söylerken, güncellenmiş yazılımın ne zaman hazır olacağı konusunda bilgi vermekten kaçındı

Bu durumun, Boeing'in 737 MAX uçağıyla ilgili testleri tamamlama yeteneği üzerinde bir dalgalanma etkisi yaratabileceği konuşuluyor. Wall Street Journal kaynakları, Boeing ve FAA'NIN Ocak ayı sonuna kadar önemli bir uçuşu yapması gerektiğini söyledi, ancak yeni hata, bu uçuşun "en azından" Şubat ayına itileceğini muhtemel kılıyor. Boeing, geçen hafta bir test uçağının bilgisayarlarına yazılım yüklerken problemi keşfetti.

Bulgular, uçaklar uçmaya devam edene kadar Boeing'in 737 MAX üretimini dondurmasına yol açan artan aksama dizisine katkıda bulunuyor. FAA yazılımı yakında onaylasa bile, mevcut uçakların ABD'de çalışmaya hazır olması yine de uzun zaman alabilir, çünkü yetkililer risk almak istemiyor. Boeing'in tasarım hataları yüzlerce insanın hayatına mal olmuştu ve düzenleyiciler bu kusurların yeniden ortaya çıkmayacağından emin olmak isteyecekler.

Hisseleri düştü

Boeing'in açıklamasının öncesinde geçtiğimiz hafta 737 MAX tipi uçakların bilgisayarlarının birbirleriyle iletişim kuramadığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Şirketin yaptığı açıklamanın ardından ise Boeing'in hisselerinin yüzde 1,9 oranında değer kaybederek 325,75 dolara kadar gerilediği gözlemlendi.

Ne olmuştu?

Endonezya'da Lion Hava Yolları'na ait “JT 610” sefer sayılı Boeing 737 MAX 8 tipi uçak, 29 Ekim 2018'de, Cakarta'dan Sumatra Adası'ndaki Pangkal Pinang şehrine gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra denize çakılmıştı. 189 kişinin yaşamını yitirdiği kaza, MAX tipi uçakların ilk kazası olarak tarihe geçmişti. Etiyopya Hava Yolları'na ait Boeing 737 MAX 8 tipi yolcu uçağı da, 10 Mart 2019’da Addis Ababa'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye gitmek için havalandıktan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki 157 kişi hayatını kaybetmişti.

Etiyopya'daki kaza sonrasında Türkiye, Çin, Etiyopya, Almanya, İngiltere, Hollanda, Fransa ve Avusturya'nın da aralarında bulunduğu birçok ülke “Boeing 737 MAX” tipi uçakların operasyonlarını geçici olarak durdurmuş ve hava sahalarını bu uçuşlara kapatmıştı. Her iki kazada da 737 MAX tipi uçaklarda, hücum açısı sensörleri arasındaki veri uyuşmazlığının “Manevra Karakteristiği Takviye Sistemi” (MCAS) adı verilen kontrol sisteminin otomatik pilotu devreye sokmasının etkili olduğu ifade edilmişti.

Yorumlar (0)