'Bitcoin kapatılıyor' iddialarına Binance CEO'sundan yanıt

Binance CEO’su CZ, katıldığı kripto para konferansında, Bitcoin’in kapatılma iddialarına cevap verdi ve bu noktada, Bitcoin’i kimsenin kapatamayacağını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.05.2021, 11:03 29.05.2021, 09:31
'Bitcoin kapatılıyor' iddialarına Binance CEO'sundan yanıt

Binace CEO’su CZ, bir konferansa katılarak Bitcoin’e ilişkin son dönemde iddialara yanıt verdi.

“Kripto paralar ve geleneksel paralar birlikte çalışacak”

Son dönemdeki yasaklama haberleriyle kripto piyasasında zor günler yaşanırken, Çin’in ödemeleri engellemeye yönelik girişimi piyasalara negatif etki etti. İran devleti de Bitcoin madenciliğini dört aylık süre boyunca yasakladığını açıklamıştı. İddialar, Çin devletinin de benzer girişimlerde bulunacağına yönelik seyrediyor.

Bu tartışmaların gölgesinde düzenlenen Consensu 2021’de, kripto paraların geleceği ele alındı.

Video konferans yoluyla gerçekleştirilen konferansa, birçok izleyici katılırken dünyanın en önemli kripto para borsası olarak bilinen Binance’ın CEO’su ve kurucusu Changpeng Zhao (CZ) da konuşmacı olarak katıldı.

CZ’nin, daha önce kayıt altına alınan konuşması izleyicilere dinletilirken CZ, “Şu anda 500 milyon kişinin zihninde yer bulan teknoloji göz önünde bulundurulduğunda, hiç kimsenin bunu kapatamayacağını düşünüyorum” sözlerini kullandı.

1990’lar Amazon’un sağladığı yeni iş modeline karşı çıkıldığını hatırlatan Zhao, bunun kripto paralarla mücadele içinde olmakla aynı anlama geldiğini ifade etti. CZ’ye göre, finansal dünya, kripto teknolojisinin sağladığı imkanları daha çok kullanacak ve insanların hayatında kripto paralar daha çok yer bulacak.

Geleneksel paralar ile kripto paraları rakip görmediğini ifade eden CZ, yakın dönemde bu paraların beraber çalışmayı öğreneceklerini aktardı. Öte yandan CEO CZ, gelinen noktada kripto paraların, insanlara daha çok özgürlük imkanı sunduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)