Bir grup lise öğrencisi, az enerjili ve uzun menzilli bir otomobil tasarladı

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde bir grup lise öğrencisi, TOGG projelerinin ve görüntülerinin yayınlanmasından sonra kendi aralarında bir proje hazırlayarak en az enerji ile en uzun menzilde gitmeyi hedefleyen yerli bir otomobil tasarladı. Tasarladıkları bu otomobil ile TEKNOFEST yarışmalarına katılmayı hedefleyen öğrenciler, aracın test sürüşlerine de başladı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.08.2021, 09:42 08.08.2021, 12:15
Bir grup lise öğrencisi, az enerjili ve uzun menzilli bir otomobil tasarladı

Arnavutköy’de Şehit Selçuk Güldal Anadolu Lisesi’nde eğitim gören bir grup öğrenci, TOGG projeleri ile görüntülerinin yayınlanmasından sonra kendi aralarında bir proje tasarladı. 

En az enerji ile en uzun menzil

Lise öğrencileri, bu projeyle en az enerji ile en uzun menzilde gidebilmeyi amaçlayan yerli bir otomobil tasarladı. Tasarladıkları araç ile birlikte TEKNOFEST yarışmalarına katılmayı düşünen öğrenciler, bu aracın test sürüşlerine başladı. 

“Milli ve yerlilik hususlarına dikkat ettik” 

Tasarladıkları ve test sürüşünü gerçekleştirdikleri otomobile ilişkin konuşan öğrencilerden Beytullah Uymak, “Bu aracı biz, TÜBİTAK destekli TEKNOFEST yarışması için planlıyoruz. Bu, liseler arasında ilk kez yapılan bir elektrikli araç yarışması. Bir takım kurduk, ilk başta sendeledik fakat sonradan kendimize güvenimiz ile birlikte bitirmeye çalıştık. Yasak olduğu için şu an teknik bilgi veremem fakat amacımız; otomobilin az enerji ile birlikte uzun menzil sağlaması. Millilik ve yerlilik çok önemli ve bunların hepsine biz çok dikkat ettik. İlk başta takımımız küçük fakat şu anda 15 kişilik bir grubumuz var. Otomobilimizin yüzde 70’i bitmiş durumda. Daha fazla şeyi başaracağımıza ve birinci olacağımıza inancımız tam. Hedefimize de ulaştık. Test sürüşlerinde görmüş olduk” sözlerini kullandı.

“TOGG’dan esinlenip elektrikli bir araç geliştirmek istedik” 

12. sınıfta eğitimini sürdüren Yiğitcan Tohum, “Otomobilimizin adı Milli Elektrikli Araç. Biz, TOGG’dan esinlenerek elektrikli bir araç geliştirmek istedik. Grubumuzu kurduk ve yarışmaya başvurumuzu gerçekleştirdik. Yarışmanın teknik tasarım raporu aşaması vardı, orada da güzel bir netice aldık. 5 kişiyle başladık ama şu an 15 kişilik bir grubuz. Yarışmada birinci olacağımızdan çok eminim.” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)