Bir defa daha ertelendi: Twitter’da mavi tik karmaşası

Twitter'ın kısa bir süre öncesinde satışa çıkardığı, daha sonra ise alımları durdurma kararı verdiği mavi tik için yeniden erteleme kararı alındı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.11.2022, 11:35 23.11.2022, 12:49
Bir defa daha ertelendi: Twitter’da mavi tik karmaşası

Geçtiğimiz aylarda büyük bir gündem haline gelen ve Elon Musk tarafından satın alınan sosyal medya uygulaması Twitter'ı satın alma macerası sonlanmıştı. Karşılıklı anlaşma sonrasında Elon Musk’a geçen uygulamada o günden bu zamana kadar birden fazla değişiklik yapıldı.

İOS uygulamalara güncelleme getirmişti

Dünya üzerinde en fazla kullanılan sosyal medya uygulaması Twitter, artık ünlü kullanıcılara verilen mavi tik sistemini, Twitter Blue aboneliği içerisinde aylık 8 dolar ödemeyle vermeye başlamıştı. Sosyal medya platformu, mavi tik sahibi alma düşüncesinde olanlardan 8 dolar ücret alabilmek adına geçtiğimiz haftalarda iOS uygulamasına güncelleme getirdi.

Sahte hesaplarda artış yaşandığını ifade eden Twitter, söz konusu ücretli abonelik işlemini 29 Kasım’a kadar durdurma kararı almıştı.

Yeniden ertelemeye gidildi

Sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili açıklamada bulunan Elon Musk, mavi onay rozeti satışının tekrar ertelemeye gittiğini açıklamıştı.

Ünlü milyarder sahte hesapların durdurulacağını daha sonra sistemin faaliyete sokulacağını ifade ederek, “Sahte hesapları tamamıyla durdurabilmek adına mavi tik satışının tekrar hayata geçirilmesi durduruldu. Büyük bir olasılıkla kişiler ve kurumların tikleri birbirinden farklı renklerde olacak.” dedi.

Diğer taraftan, ücretli mavi tik özelliğini bulunan Twitter Blue’nun Türkiye’ye ne zaman geleceği henüz netlik kazanmadı.

Yorumlar (0)