Binance Türkiye, kripto para yatırımcılarını uyardı

Binance Türkiye, yeni ortaya çıkan bir dolandırıcılık yöntemine karşı kullanıcılarını uyardı. İşte detaylar...

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.02.2022, 00:00 06.02.2022, 12:57
Binance Türkiye, kripto para yatırımcılarını uyardı

Kripto para birimlerine yönelik ilgi günden güne yükselmeye devam ediyor. Bu, kullanıcıların kolay bir şekilde alım-satım yapabilecekleri borsalara ilişkin ihtiyacı artırıyor. Bu borsalardan biri olan Binance Türkiye, Türkiye’deki kullanıcılara güvenli bir platform hizmeti sunuyor.

Binance Türkiye’den dolandırıcılık uyarısı!

Güvenli bir platform hizmeti sunmasına rağmen bu, dolandırıcıları farklı yöntemlere sevk ediyor. Sahte borsalar, reklamlar ve internet siteleri ile yatırımcıları dolandıranlar, popüler borsaları da hedef almaya başlıyor. Binance Türkiye, son olarak kullanıcıları yeni bir dolandırıcılık yöntemi hakkında uyardı.

Resmi Twitter hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan Binance Türkiye, kripto yatırımcılarını yeni bir dolandırıcılık yöntemine karşı uyardı. Bu yöntem, SMS yoluyla gerçekleşiyor. Kripto yatırımlarını hedef alan dolandırıcılar, “Bilinmeyen bir IP adresinden çekim talep edildi. Eğer sen değilsen şu adımları takip et.” biçiminde bir mesaj yolluyor.

Panik içinde kripto paralarının çalınmasından endişelenen yatırımcılar ise SMS’de bulunan linke tıklayarak, hesaplarına giriyor. Böylece kullanıcıların bilgilerini ele geçiren dolandırıcılar, onlara ait hesapları boşaltıyor. Buna karşı Binance, “HİÇBİR SMS linkine tıklamayın! #Binance SMS ile size bağlantı göndermez.” uyarısını yaptı.

Yorumlar (0)