Bill Gates’ten “yapay zeka” uyarısı: Sonu getirebilir

Yapay zeka teknolojilerine dair uyarı yapan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Amazon ve Google gibi firmaların sonu yaşayabileceğini ifade etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.05.2023, 14:01 25.05.2023, 11:40
Bill Gates’ten “yapay zeka” uyarısı: Sonu getirebilir

Bill Gates, insanların yapabildiği bazı faaliyetleri sağlayabilecek kişisel dijital asistanı üretebilecek şirketin büyük bir olasılıkla yapay zeka yarışının kazananı olacağını aktardı.

Söz konusu teknolojinin kullanıcıların tutumunu kökten değiştirebileceğini söyleyen Gates, "Kişisel asistanı hangi firma kazanacak olursa olsun bu durum büyük bir olay olacak. Çünkü Amazon ve Google gibi firmaları kullanmayacaksınız” dedi.

Beyaz yakalıları etkileyecek

Yapay zekalı asistanın insanların ihtiyaçları ile alışkanlıklarını çözebileceğini ve okumaya gerek olmadan şeyleri öğrenmesini sağlayacağını öne sürdü.

Teknoloji devi Bill Gates, yapay zeka yarışında büyük şirketlerin yanı sıra girişim şirketlerinin de zafer elde edebileceğini vurguladı. Gates, dijital asistanların genel kullanıma sunulmasının biraz zaman alabileceğini ifade ederek, bu süre zarfında şirketlerin kendi ürünlerine ChatGPT gibi benzer yazılımları entegre etmeye devam edeceklerini söyledi.

Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan milyarder Bill Gates, yapay zeka teknolojisinin yetenekli metinler üretebilmesinin beyaz yakalı çalışanları nasıl etkileyebileceğine dikkat çekti.

Gates, gelecekte insan benzeri robotların insan çalışanlardan daha düşük maliyetli olacağına inanarak, özellikle mavi yakalı çalışanların bu durumdan etkilenebileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)