Bill Gates'ten uyarı: Elon kadar paranız yoksa dikkatli olun

Dijital paranın iyi bir şey olduğunu söyleyen Bill Gates, Bitcoin konusuna çok üstten bakmadığını ama insanların Elon kadar parası yoksa yatırımlarında dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.02.2021, 17:15 24.02.2021, 14:33 Hanife
Bill Gates'ten uyarı: Elon kadar paranız yoksa dikkatli olun

Bitcoin, uzun bir süredir yükselişte iken bir anda düşüşe geçti.

Bu düşüşün ardından yatırımcılarını endişelerini gidermek için açıklamalarda bulunan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bunun spekülatif bir hareket olduğunu belirti.

Elon Musk, servetini Bıtcoın ile katladı

Bitcoin'in yükselmesini tetikleyen isimlerden biri olan Elon Musk, Tesla’nın 2020 yılında sattığı bütün araçlardan daha fazla parayı Bitcoin’e yatırım yaparak elde etti.

Bitcoin'le ilgili bir açıklama da Bill Gates'ten geldi. Gates, dijital paranın iyi bir şey olduğunu belirtirken Elon Musk'a gönderme yapmayı da ihmal etmedi.



"Elon'un tonlarca parası var ve bu konuyu biliyor"

Bitcoin’in yükselip alçalmasıyla ilgilenmediğini ancak çok parası olmayıp bu işe girmeye çalışanların kendisini endişelendirdiğini belirten Bill Gates, "Elon’un tonlarca parası var ve bu konuyu biliyor. Bitcoin Elon için uygun. Bitcoin konusuna çok üstten bakmıyorum ama eğer Elon kadar paranız yoksa dikkatli olmakta fayda var.” diyerek yatırımcıları uyardı.

Gates, Bitcoin’in çok enerji harcadığını, kimlik belirtmeden anonim işlem yapılabildiğini ve yapılan işlemin geri alınamadığına dikkat çekerek, Gates Vakfı olarak dijital para birimine yatırım yaptıklarını fakat Bitcoin’deki gibi belirsizliklerin olmadığını, kimin ne yaptığının belli olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)