Bill Gates: Koronavirüs 2022'nin sonuna kadar sürecek!

Bill Gates, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) 2022 yılının sonuna kadar devam edebileceğini söyledi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.09.2020, 11:08 23.09.2020, 11:16
Bill Gates: Koronavirüs 2022'nin sonuna kadar sürecek!

Microsoft'un kurucusu olan Bill Gates, yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin yeni açıklamalar yaptı. 

Amerikan milyarder, Fox News Sunday'e yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) 2022 yılının sonuna kadar devam edebileceğini söyledi.

Bill Gates, söz konusu tarihi "en iyi senaryo" olarak nitelendirdi. 

"Aşı, 2021'in ilk zamanlarında piyasaya sürülebilir"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının 2021 yılının ilk zamanlarında piyasaya sürülebileceğini aktaran Amerikan milyarder, normal yaşama geçilebilmesi için en az bir senenin daha gerekebileceğini söyledi. 

"14 milyar doz aşı üretilmeli"

Bill Gates, 7 milyar kişiye yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı uygulanabilmesi için 14 milyar doz aşının üretilmesi gerektiğini belirterek, şimdiye dek hiç böyle bir şeyin yapılmadığına dikkat çekti. 

"Herkesin aşıya erişiminde sıkıntı yaşanabilir"

Bill ve Melinda Gates Vakfı vasıtasıyla yeni tip koronavirüs (Covid-19) için aşı çalışmalarına destek veren Amerikan milyarder, herkesin bu aşıya erişiminde sıkıntı yaşanabileceğini ileri sürmüştü. 

Bill Gates, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) dâhil gelişmiş ülkelerin, az gelişmiş ülkelere bu konuda yardım etmesi gerektiğini ifade etmişti. 

Suçlanmıştı

Amerikan milyarder, daha önce yaptığı bir açıklamada, 10 yıl içerisinde bulaşıcı bir virüs nedeniyle 10 milyon kişinin hayatını kaybedeceğini söylemişti.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından bu ifadeleri gündem olan Bill Gates'in, aşıları zorunlu hale getirmeyi ve insanlara mikroçip yerleştirmeyi istediği ileri sürülmüştü.

Yorumlar (0)