Bill Gates, Jeff Bezos ve Elon Musk da dahil birçok ünlü ismin hesabı patladı!

Twitter'da siber korsanlar tarafından aralarında Bill Gates, Jeff Bezos ve Elon Musk gibi birçok ünlü isim ve şirketin bulunduğu hesaplar hacklenerek Bitcoin talebinde bulunuldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.07.2020, 01:36 16.07.2020, 08:43
Bill Gates, Jeff Bezos ve Elon Musk da dahil birçok ünlü ismin hesabı patladı!

İçlerinde politikacılar, sanatçılar, şirket yöneticilerinin de olduğu birçok Twitter hesabındaki güvenlik açığını tespit eden siber korsanlar tarafından hesaplar hacklendi. Korsanlar profillerden paylaştıkları mesajlarda hesapların iadesi için bitcoin talep etti.

"5000 BTC'yi topluluğa geri veriyorum"

Hesaplardan siber korsanların paylaştığı metinlerde 'topluluğa 5000 BTC'yi (45.889.950 dolar) geri veriyorum' ifadeleri kullanıcılar tarafından Crypto For Health domainine girmelerini isteyen hackerlar, kısa bir zaman içerisinde 38 bin dolar toplamayı başardı.

100 bin doları geçti

Atılmış olan mesajların pek çoğunda BTC cüzdan adresi paylaşıldı ve bu hesaba bağış yapılması talep edildi. Bir zaman sonra toplanan miktar ise 100 bin doları geçti.

Ünlü şahıslar ve şirketler hacklendi

Hesapları ele geçirilen kişi ve şirketler arasında Uber, Apple, Gemini, Jeff Bezos, KuCoin, Binance, Litecoin'den Charlie Lee, Coinbase, Bitcoin, Tron'dan Justin Sun, Ripple, Bitfinex, Cash App, Ripple CoinDesk ve Elon Musk'da yer alıyor.

Obama ve Netanyahu'da hacklendi

Son saatlerde hesabı ele geçirilenler arasında ise İsrail Başbakanı Netanyahu, 2020'deki ABD Başkanlık seçimlerinin adayları arasında bulunup sonradan geri çekilen milyarder Michae Bloomberg ve ABD eski Başkanı Barack Obama da var.

Öte yandan konuya ilişkin Twitter'dan henüz bir açıklama gelmedi.

Yorumlar (0)