Bill Gates: Elon Musk gibi ‘Mars insanı’ değilim

Uzay yarışında neden olmadığına ilişkin soruyu cevaplayan Bill Gates, Elon Musk gibi 'Mars insanı' olmadığını, oraya harcanacak parayı aşılara, iklim ve sağlığa ayırmayı tercih ettiğini belirtti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.02.2021, 15:49 Hanife
Bill Gates: Elon Musk gibi ‘Mars insanı’ değilim

Microsoft'un CEO’su Bill Gates’e Amazon CEO’su Jeff Bezos ve Tesla ile SpaceX CEO’su Elon Musk’ın öncülük ettiği uzay yarışında neden olmadığı sorusu soruldu.

Bill Gates bu soruya “Ben Mars insanı değilim” diyerek kullanılan roketlerin gerçekten de bir çözüm olduğunu düşünmediğini söyledi.

‘Uzaya bilet almayacağım’

Gates, açıklamalarda bulunduğu yayında “How to Avoid a Climate Disaster?” (İklim felaketi nasıl önlenir?) adlı kitabını tanıtıp, uzaya bilet almayacağını belirterek Elon Musk’ın aksine Mars’a gitmenin kendisi için o kadar önemli olmadığını dile getirdi.

‘İklim ve sağlığa harcamayı tercih ederim’

Parasını ve yardım vakfını insanlığın temel sorunlarına ayırmayı tercih ettiğini vurgulayan Gates, dünyadaki iklim ve halk sağlığı krizlerini ele almayı, onlara fon ayırmayı tercih ettiğini belirtti.

Uzay çalışmalarına para harcamayacağını söyleyen Gates, vakfının o parayla kızamık aşılarını satın alabileceğini ve bin dolara bile hayat kurtarabileceğini söyledi.

Yorumlar (0)