Bill Gates elektrikli otomobil tercihini o modelden yana kullandı!

Dünyanın en zengin ikinci insanı ve Microsoft'un kurucusu olan Bill Gates, satın aldığı ilk elektronik otomobilin modelini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.02.2020, 12:39 18.02.2020, 12:45
Bill Gates elektrikli otomobil tercihini o modelden yana kullandı!

Microsoft'taki görevini bıraktıktan sonra, vaktinin büyük çoğunluğunu iklim konularına ve hayır işlerine ayıran Bill Gates, küresel ısınma konusunda da hassaslığıyla biliniyor.

Pek çok platformda, fosil yakıt kullanımının bırakılması gerektiğini belirten Bill Gates, ilk elektrikli otomobilini satın aldı. Gates'in satın aldığı otomobil ise, Volkswagen Group bünyesinde bulunan Porsche'un elektrikli modeli Taycan.

İklim değişikliği ve çevre kirliliğine karşı mücadelede, elektrikli otomobillerin büyük önem arz ettiğini belirten Gates, Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla'nın bu alanda en çok dikkat çeken şirket olduğunun altını çizdi.

Gates, Tesla'nın bu politikasını taktir ettiğini belirterek, Tesla'ya rağmen neden Porsche'un Taycan modelini tercih ettiğini ise şu ifadelerle açıkladı: "Bu model premium modeller ile benzer seviyede bir fiyat etiketine sahip ama son derece havalı bir model. Bu benim satın aldığım ilk elektrikli model ve bu aracı kullanmaktan çok keyif alıyorum." 

Elon Musk ise, Bill Gates'in bu kararı sonrasında hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

Porsche Taycan'ın özellikleri neler?
Porsche Mission E ilk kez 2015'te Uluslararası Frankurt Otomobil fuarında görücüye çıkmıştı.

Aracın tork değeriyle ilgili herhangi bir resmi açıklama bulunmamasına rağmen Porsche Taycan, toplam sitem performansıyla 440 kW yani 600 beygirlik güç üretebiliyor. 

Otomobilin elektrikli güç aktarma mekanizması, kısa aralıklar halinde birkaç defa hızlandırılsa bile, tam motor gücüne ulaşabilecek biçimde tasarlandı. Taycan, temmuz ayı sonunda seri üretim öncesi 0 km(sa'ten 200 km/sa'te 26 kez üst üste çıkmayı başardı.

Zamanlı sürüşlerde elde edilen ortalama hızlanma süresi 10 saniyenin altındayken, aracın en hızlı ve en yavaş hızlanmaları arasındaki fark ise sadece 0,8 saniye.

Ulaşabileceği maksimum hızın 250 km/s olacağı söylenen Taycan, 800 voltluk özel  şarj sistemi sayesinde 20 dakika içerisinde, şarjını yüzde 80 oranında doldurabiliyor. Taycan'ın tek şarj süresince sürücüye sunduğu maksimum menzil ise 500 kilometre.

Spor otomobillerdekiyle benzer özelliklerle donatılan modelin 4 kapısı bulunuyor. Volkswagen Group'un ikinci kez Türkçe bir isim tercih ettiği modelin adı, Türkçe "tay" ve "can" sözcüklerinin birleşmesiyle oluşuyor.

Yorumlar (0)