Bilime ve ekonomiye katkı projesi

Türkiye’de yaşam bilimlerine ve sağlığa katkı sağlayacak fikirleri belirlemek ve ekonomik değere dönüştürmek için yapılacak olan BIO-Scouting projesi için bilim insanlarından başvurular alınmaya başlandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.12.2019, 16:47
Bilime ve ekonomiye katkı projesi

BIO-Scouting projesi, Türkiye’de yaşam bilimlerine ve sağlığa yönelik katma değer üretecek fikirleri saptamak ve ekonomik değere dönüştürmek hedefiyle hayata geçiriliyor. Proje ile Türkiye’nin Ar-Ge ayak izi güçlenecek ve Türkiye’de yürütülen yüksek katma değerli akademik projeler ekonomik değere dönüştürülmek üzere değerlendirilecek.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Biyostatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Sezerman’ın liderliğinde sürdürülen projede, Türkiye’nin ileri gelen teknoparklarının ve üniversitelerinin ilaç veya teknoloji geliştirme projeleri, Sanofi Türkiye ve küresel ekiplerinin de katkılarıyla, yaşam bilimlerine ve sağlık alanına yönelik üreteceği katma değer üzerinden değerlendirilecek.

Ar-Ge merkezleri güçlenecek

BIO-Scouting çerçevesinde açık inovasyon yöntemiyle Sanofi’nin Fransa’da bulunan Ar-Ge merkezleri ile Türkiye’de geliştirilen yüksek katma değerli akademik projeler arasındaki mesafe problemi ortadan kaldırılacak ve merkezlerin aralarında daha güçlü birlikteliklere imza atmalarına olanak tanınacak.

"Projede geldiğimiz aşama heyecan verici"

Proje çerçevesinde çağrı yaptıkları üniversiteler ve teknoparklardan bu zamana kadar toplamda 63 projenin başvurduğunu belirten Prof. Dr. Uğur Sezerman, “Ülkemizde geliştirilen projeleri dünya çapında birer biyoteknoloji ürününe dönüştürmeyi amaçladığımız projede geldiğimiz aşama heyecan verici. Çağrımızın ardından bu zamana kadar üniversitelerden 36, Teknopark şirketlerinden ise 27 proje ulaştı ve şu ana kadar 12 projenin ekibiyle birebir görüşmeler gerçekleştirdik. Bu aşamada bile ekipçe bizi oldukça heyecanlandıran ve etkilendiğimiz projeler var. Bu proje ile Türk bilim camiasının küresel platformda hak ettiği saygınlığının artırılmasına katkı sağlarken sağlık alanında küresel oyuncuların dikkatini Türkiye'ye çekmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar (0)